Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Persoonlijk 4 okt 2016

Daar zijn ze weer! Deze lullige uitspraken kregen jullie deze week te horen

Ze zijn weer terug van weggeweest: de meest lompe en lullige uitspraken die jullie te horen kregen. Stiekem lachen is toegestaan (want achteraf zijn sommige best grappig).

1. Five and counting

Miranda: ‘Ik kreeg de volgende opmerking: ‘wauw, jij hebt vijf kinderen. Dat vind ik echt niet normaal!’ Mijn antwoord? ‘Nee, dat vind mijn man ook. Oneven kan echt nooit goed zijn. Hopelijk komt er snel een zesde.’ Je had het gezicht van die persoon moeten zien… Onbetaalbaar.’

2. Weet de vader het al?

Laura: ‘Supertrots kon ik mijn oma op haar verjaardag vertellen dat ze zo’n zeven maanden later haar vierde achterkleinkind kon verwelkomen: mijn man en ik waren zwanger van onze eerste. Toen mijn oom binnen kwam en het nieuws hoorde, vroeg hij ‘weet Sjors het al?’. Nee, alsof ik het oma eerder zou vertellen dan mijn man.’

3. ‘Fooi’

Ilona: ‘Als flinke meid van een jaar of 17 kreeg ik van een bejaarde dame een ‘fooi’ in de winkel. ‘Voor de kinderwagen,’ zei ze. Meteen tevergeefs op dieet gegaan. Het is inmiddels al 16 jaar geleden, maar in vind ‘m nog steeds zuur.’

4. Schoonheid

Natascha: ‘De opmerking ‘het moet wel een meisje zijn, want meisjes ontnemen de schoonheid van hun moeder.’ En bedankt.’

5. Dikke buik

Maaike: ‘De standaard opmerking bij mij was: ‘durf je nog wel op pad te gaan? Duurt vast niet lang meer voordat de baby komt!’ Dat was al vanaf week 20.’

6. Jong

Lieke: ‘De allerergste was toch wel: ‘Jullie zijn nog zo jong, jullie weten helemaal niet hoe je een kind moet opvoeden.’ We waren 19 en 23, getrouwd, koophuis en bewust jonge ouders. Tot op de dag van vandaag doet die opmerking zeer, vooral omdat het juist heel goed ging.’

7. Met je leuke koppie

Laura: ‘Ik vertelde mijn vriend dat ik de volgende dag naar Amsterdam moest voor een gesprek met een mogelijke sponsor van het evenement dat ik organiseer. Zijn reactie: “Toch leuk dat jij ook mee mag aan de baas zijn arm om misschien wat meer geld binnen te halen met je leuke koppie”. Goedbedoeld, maar ik was zo gekwetst aangezien ik zelf dit evenement organiseer (en mijn baas dus aan mijn arm mee mag!) en zo trots was op mezelf!’

8. Wat een geruststelling, zeg

Lindy: ‘Onze eerste dochter Elin is 3 dagen na haar geboorte overleden.. Uitspraak van de huisarts de dag na haar overlijden: ‘Je weet nu in ieder geval dat je mooie kindjes kunt maken’. Ze was inderdaad prachtig maar wat kwam dat verkeerd aan.’

[source id=”attachment_119665″ align=”none”][/source]

9. Spoedkeizersnede

Laury: ‘Ik kreeg na mijn keizersnede de opmerking ‘Oh dat is wel fijn. Jij hebt dus de rest niet hoeven meemaken, weeën, persen de hele mikmak.’ Ik antwoordde met ‘nee ik heb het allebei mogen doen. Achttien uur weeën, 2,5 uur persen om vervolgens een spoedkeizersnede te krijgen.’

10. Is ‘ie echt?

Brigitte: ‘Het is alweer 8 jaar geleden, maar ik vergeet het nooit meer. Ik liep buiten en er kwam een vrouw naar mij toe. Ze zei ‘mag ik even in de kinderwagen kijken?’ Natuurlijk mocht ze dat. En toen vroeg ze: ‘Is ze wel echt?’ Wat een nare opmerking Ze deed alsof ik niet wijs was ofzo en met een pop rondliep. Daar sta je dan met je prachtige dochter van amper 2 weken oud. De heks.’

11. Platteland

Lieke: ‘Ik ben nu hoogzwanger van de tweede en kan al de hele zwangerschap geen kant meer op door bekkeninstabiliteit. Mijn oudste dochter is hierdoor noodgedwongen de afgelopen maanden bij opa en oma. Waarop iemand zei: ‘ik zou haar maar voor altijd daar laten, ze heeft het daar op het platteland veel beter dan bij jullie in de flat.’ Mensen, als je toch niks aardigs kan zeggen hou dan je mond.’

12. Uit elkaar

Janneke: ‘Ik was zwanger, maar mijn toenmalige vriend en ik waren uit elkaar . Het ging mis met 24 weken. Mijn lieve zoontje overleed in de baarmoeder. Later liep ik met mijn honden door de buurt, waar een buurvrouw het nodig vond om te zeggen dat het maar beter was dat hij overleden is. We waren immers toch al uit elkaar. Het is inmiddels zes jaar geleden, maar wat een achterlijke opmerking.’

13. Tweeling

Yolande: ‘Toen één van mijn tweeling zoontjes 7,5 maand na de geboorte overleed, zei een kennis, ‘Ach je hebt er toch nog één over.’ Ik heb haar nooit meer aangekeken.’

14. Ongelukje?

Stafanie: ‘Ik had met 12 weken het blijde nieuws op kantoor verteld. De schoonmaakster (die het in de wandelgangen gehoord had) zei ‘s avonds:
‘Het was zeker een ongelukje?’

15. Drie seconden

Brenda: ‘Toen mijn zoontje van 5 dagen oud kwam te overlijden, kreeg ik van iemand te horen: ‘Je moet blij zijn dat hij nu dood is en niet pas over twee of drie jaar.’ Deze man heeft van mij drie seconde gekregen om heel hard weg te rennen.’

Ai. Ook zo’n lullige uitspraak te horen gekregen? Deel ‘m met ons op Facebook.

Vorige keer gemist? Lees ‘m hier terug: Sorry, wát zei ze? Deze lullige uitspraken kregen jullie deze week te horen

Hoofdfoto: Tumblr

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Daar zijn ze weer! Deze lullige uitspraken kregen jullie deze week te horen
Sluiten