Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kids 19 december 2016

Daar zijn ze weer! Hilarische uitspraken van jullie kinderen

Het is inmiddels een terugkerende rubriek op Famme: de hilarische uitspraken van jullie kinderen. Want echt, wat jullie ons toch toesturen. Geweldig! We liggen op de redactie in een deuk om jullie kinderen.

1. 3 maal daags tablet

Irene: ‘Ik was vanmorgen met mijn zoon (9) bij de huisarts. Hij kreeg het recept mee. Nadat hij dat gelezen had, stond hij de arts raar aan te kijken. ‘Mag ik echt 3 keer per dag op de tablet?’

2. Nee, dat was vorig jaar, oma

Margo: ‘Op school bij mijn kleinzoon wordt gewerkt, gezongen en geknutseld over Kerstmis. Toen ik vroeg of hij al wist wat de mensen met Kerstmis vieren, antwoordde hij: ‘Ja, dan versier je kerstboom, eet je allemaal lekkere dingen en komt de Kerstman.’ ‘Ja’, zei ik, ‘de mensen denken ook terug aan de geboorte van Jezus.’ ‘Nee oma, dat was vorig jaar.’

3. Puntenslijper

Sharon: ‘Ik zei vroeger zélf zo’n hilarische opmerking toen ik klein was. Er liep toen een potloodventer in de buurt rond en daar werd op school over verteld. Toen ik eenmaal thuis kwam, moest dit verhaal wel gedeeld worden. ‘Mmam, de juf vertelde iets op school. Er loopt een meneer hier in de buurt rond, met een lange jas en verder in zijn naakie en hij wil je dan meelokken. Ik weet niet meer precies hoe het heet, maar volgens mij was het iets met een puntenslijper.’

4. Respect

Gwenn: ‘Ik zei vanmiddag tegen mijn zoontje van 3 jaar (nadat hij brutaal was tegen me) dat hij respect moet hebben voor mij. Waarop hij zei: ‘Mama, ik wil geen spekje zijn!’

LEES OOK: Het is weer tijd voor 10 typische omdenk-uitspraken van jullie kinderen!

5. Denne-appel-sap

Anique: Ik was samen met dochter van 3 de kerstboom aan het versieren. Ondertussen zong zij luid ‘jingle bells’. We hebben voor in de boom zilveren dennenappels, en toen ze die ophing begon ze op dezelfde melodie te zingen: ‘denne-appels, denne-appels, denne-appel-sap.’

6. Door de bomen het bos niet meer zien

Marleen: ‘Ik ging samen met mijn dochter van 2 naar het bos. Op de vraag of ze het bos al zag, zei ze: ‘Nee mama, de bomen staan ervoor.’

7. Piep piep, hallo!

Nicole: ‘Mijn zoontje van 3,5 jaar ziet Calimero op tv en zegt ontzettend enthousiast: ‘Kijk papa die had ik al járen niet gezien.’

LEES OOK: 12 hilarische uitspraken over de zwangerschap die iedere moeder zal beamen

8. Ze zijn morgen vergeten!

Marjolein: ‘Dochter van 4 heeft het ‘dagen-van-de-weekliedje’ geleerd op school. Nadat ze uitgezongen is zegt ze: ‘Mama, ze zijn morgen vergeten!’

9. Sinterkerst, toch?

Nicole: ‘Mick van 3 jaar is een beetje in de war met Sinterklaas en Kerstmis: ‘Kling klokje klingelingeling, gooi wat in mijn lege lege tonne.’

10. Geen kind, maar een mens

Karen: ‘Ik zei tegen mijn dochter Maud (3 ) dat ik ook op het bed ging springen bij opa en oma. Maud: ‘Nee mama, dat kan niet. Jij bent geen kind, jij bent een mens.’

11. Bij de voetjes

Daisy: ‘Mijn dochter was nog geen 3 toen we ons jaarlijks familieweekend weer zouden vieren. Ze wilde haar eigen koffertje meenemen. Toen ik (als grapje) zei dat daar misschien geen plaats meer voor was in de auto, had ze de perfecte oplossing gevonden. ‘Mama, hij kan wel bij m’n voeten staan!’ Mijn man zei daarop ‘Oohh, bijdehandje!’ ‘Nee papa! Bij de voetjes!’

Heb je het vorige artikel gemist? Je leest ‘m hier terug!

Reageer op artikel:
Daar zijn ze weer! Hilarische uitspraken van jullie kinderen
Sluiten