Merel Schut
Merel Schut Body 31 okt 2019

Dit is waarom ASMR zo fijn is om naar te luisteren tijdens je zwangerschap

Weleens gehoord van ASMR? In ASMR-video’s (autonomous sensory meridian response) luister je naar fluisteringen, krakende geluiden of het borstelen van haren. De zachte geluiden worden als rustgevend ervaren. In je zwangerschap heeft ASMR helemaal positief effect.

De meeste luisteraars en kijkers gebruiken ASMR om te ontspannen. Maar nu zijn er ook speciale fragmenten voor zwangere vrouwen. Deze bijvoorbeeld, waarin de maakster in een rollenspel als doula een prenatale massage geeft aan de luisteraar.

ASMR Pregnancy Comfort: Prenatal Doula Role Play (with massage)

Everyone deserves to be comforted during pregnancy, but I wanted to make this especially for those who are having a really tough maternity. ASMR triggers include soft speaking, scalp massage, back massage, and comforting affirmations. I hope this video helps you to tingle, relax, and drift away to sleep!

Verzachting en troost

Volgens The Washington Post en de South China Morning Post heeft ASMR zelfs een positief effect op zwangere vrouwen. Dat komt door het stofje oxytocine, dat vrijkomt bij het luisteren naar deze geluiden. Dat stofje komt ook vrij tijdens een zwangerschap en speelt een grote rol bij de bevalling en borstvoeding. ASMR activeert hetzelfde deel van het brein als het gedeelte dat wordt geassocieerd met het scheppen van een band en met verzachting en troost.

Jellybean Green

De vrouw achter de ASMR-video Jellybean Green is een moeder van drie kinderen, die drie moeilijke zwangerschappen doormaakte. ASMR hielp haar door de moeilijke periodes heen en daarom wil ze anderen ook deze positieve ervaring bezorgen.

Tegen the Washington Post vertelde ze: “Er is een enorme culturele druk op zwangerschap, we worden omringd door foto’s van stralende zwangere vrouwen, die opgewonden meedoen aan alle rituelen die aan een geboorte voorafgaan. Bijvoorbeeld zwangerschapsyoga en het inrichten van babykamers met een thema. Die beelden stonden zo ver af van mijn realiteit en dat voelde als falen. De ASMR-video’s waren mijn enige ontsnapping. Het gaf me hetzelfde gevoel dat ik had als klein meisje, als ik ziek was en mijn moeder me vasthield en troostte. Die video’s waren een eiland aan kalmte in een tijd waarin ik bijna wegzakte in mijn zorgen.”

Meer tips

Ben je benieuwd naar meer ASMR-video’s voor zwangere vrouwen? Hier nog drie tips:

ASMR massage for pregnancy and relaxation (soft spoken)

In today’s video, I invite my friend Veronica back for another relaxing massage in her final weeks of pregnancy. I try to make sure she is in the most comfortable position before we begin.

Pregnancy Back Massage with ASMR Whisper

Pregnancy Back Massage with ASMR Whisper

ASMR Request ~ Whisper ~ Pregnancy/Childbirth Affirmations

As requested, a list of affirmations relating to pregnancy, childbirth, and life in general. Hope you enjoy them! 🙂

Reageer op artikel:
Dit is waarom ASMR zo fijn is om naar te luisteren tijdens je zwangerschap
Sluiten