Eva Dusch
Eva Dusch Lifestyle januari 7, 2016

Dacht je dat de plantenrage over was? Dit heeft 2016 voor groens in petto…

Vetplantjes, cactussen, de moestuin en een heel oerwoud op je balkon. In 2015 werd het groen in huis bovenmatig enthousiast gevierd. En dat wordt er volgend jaar zeker niet minder op…

Hoewel de meeste trends allang weer vergeten zijn of we zijn er inmiddels op uitgekeken, onze groene evolutie is nog volop in gang. Komt namelijk omdat de nieuwe ideeën en mogelijkheden zich maar blijven aandienen (bedankt Pinterest). Inmiddels kunnen ook wij als matige plantenliefhebbers ons enthousiasme niet meer onderdrukken en dat komt goed uit want de woontrend van 2016 wordt nóg meer groen in huis. Zowel met planten en bloemen, als wat urban nature kleuren op de muur.

[STAP stap=”1″]

De muur bedekt met mos en planten

We maken een stap vooruit en laten het niet bij slechts een groen printje op de muur zitten. Nee, je mag die wand nu gerust decoreren met real life groen. Door de akoestische demping en het makkelijke onderhoud zie je het veel in kantoren, horeca en winkels, maar waarom ook niet thuis? Er zijn tegenwoordig panelen te koop die je zo in huis kunt integreren. Of neem hier eens een kijkje als je het serieuzer wil aanpakken. De plek in huis maakt niet uit, want mos kan prima zonder veel daglicht.

[STAP stap=”2″]

De verticale tuin

Een leuke verrassing in dit rijtje! De verticale tuin is de meest voorkomende én de makkelijkste manier om veel groen in één keer in je interieur te brengen. Het is een slimme oplossing voor als je weinig ruimte hebt voor potten en bakken, want hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de verticale ruimte en zo heb je toch je portie groen in huis.

[STAP stap=”3″]

Groen op groen

Vind je al dat groen zo’n gek idee nog niet? Een aantal groene meubels matchen ook erg mooi met je planten. Creëer zo een heus ton-sur-ton effect, wat niet alleen rust brengt maar ook een bepaalde klasse.
Vind je dat donkere wel wat? Een vleugje zwart in huis kan ook uiterst stijlvol en knus zijn. We geven je graag inspiratie.

[STAP stap=”4″]

Bijna een tropisch oerwoud…

Een van de belangrijkste plekken in huis voor 2016 wordt de badkamer. Want dit is niet meer de plek om snel in en uit te rennen voor een douche, maar wordt steeds meer een ruimte waar je tot rust kunt komen. Een soort mini-spa in huis. En daar hoort ook fris groen bij, en het liefst gewoon een hele wand.


Interieur: Tips voor een kleine badkamer>

Reageer op artikel:
Dacht je dat de plantenrage over was? Dit heeft 2016 voor groens in petto…
Sluiten