Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk 12 jul 2017

Vrouw die dag vrij neemt voor haar ‘mentale gezondheid’ krijgt geweldige reactie van haar baas

Mentale problemen worden steeds meer bespreekbaar, maar toch is het nog altijd makkelijker om je ziek te melden met een griepje dan met de reden dat je even niet zo goed in je vel zit.

Mentale gezondheid

Het vereiste dan ook heel wat moed toen Madalyn Parker besloot haar team te mailen met de mededeling dat ze een dag vrij nam om te focussen op haar mentale gezondheid. Niet iedere baas zou haar even begripvol op reageren, maar die van Madalyn wel. Sterker nog: aan zijn reactie zouden werkgevers wereldwijd een voorbeeld mogen nemen.

Twitter

Madalyn besloot dan ook hun mailconversatie te delen op Twitter: ‘Hey team, ik neem vandaag en morgen vrij om te focussen op mijn mentale gezondheid. Hopelijk ben ik volgende week weer helemaal terug en voel ik me weer 100%. Dank, Madalyn’, schreef ze.

De CEO reageerde daarop met: ‘Hey Madalyn, ik wil je persoonlijk bedanken voor het sturen van dit soort mails. Iedere keer dat dit gebeurt, gebruik ik het als een reminder voor het belang van vrije dagen voor je mentale gezondheid. Ik vind het ongelooflijk dat dit niet standaard is bij bedrijven. Je bent een voorbeeld voor ons allen en helpt het stigma te doorbreken zodat we allemaal helemaal als onszelf naar werk kunnen komen.’

LEES OOK: Werkende moeder en schuldgevoel? Het is vanaf nu officieel niet meer nodig!

Support

Madalyns tweet krijgt wereldwijd support: het is al meer dan 13.000 keer gedeeld en heeft bijna 40.000 likes. De CEO in kwestie, Ben Congleton, heeft inmiddels via een essay op Medium gereageerd. ‘Als managers geven we leiding aan organisaties die bestaan uit mensen die samen een impact proberen te bewerkstelligen. Het is onze taak om hen kracht en motivatie te geven om de impact van onze organisatie  te maximaliseren voor onze werknemers, onze klanten, onze investeerders en de wereld. Wanneer een atleet geblesseerd is, zit het ook op de bank om te herstellen. Laten we niet langer doen alsof het met het brein anders werkt.’

Dat is dus manager-taal voor: blije werknemers, blij bedrijf. En daar hadden we het niet meer eens mee kunnen zijn, dus: applaus voor Ben.

Hoe zit dat eigenlijk met werkgevers die vragen naar een kinderwens? Mag dat zomaar? Famme helpt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Good Housekeeping

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vrouw die dag vrij neemt voor haar ‘mentale gezondheid’ krijgt geweldige reactie van haar baas
Sluiten