Susan Dalstra
Susan Dalstra Algemeen 7 mrt 2018
Leestijd: 4 minuten

15 dingen die alle dagdromers onder ons herkennen

‘Met m’n gedachten ergens anders, ben ik altijd overal’, zei een wijze Loesje-poster ooit. Susan leerde zelf dat die eigenschap je inderdaad op veel plekken brengt – waaronder het politiebureau. Dat dagdromen is in de praktijk namelijk nog knap onhandig.

Het is allemaal fun and games tot je ontdekt dat dat eeuwige dagdromen de reden is dat je om de haverklap spullen kwijt bent,  dingen vergeet en met hartkloppingen van de stress door het leven gaat.

Tas gestolen

Een maand of wat geleden werd m’n tas gestolen. Misschien is het m’n provinciale komaf, maar midden op de Wallen in Amsterdam zag ik er geen kwaad in om m’n tas op de grond van een kroeg te deponeren. Daar kom je misschien nog net mee weg als je van nature een alert en waakzaam type bent, maar zeker niet als je, net als ik, dagdromend door het leven gaat. Die zaterdagavond bracht ik twee uur lang door op het politiebureau door omdat mijn tas inclusief telefoon, huissleutels, fietssleutels, pinpas en paspoort, in feite m’n hele leven dus, gegapt was. Enige voordeel: dat besef wierp me wel even lekker terug in het hier en nu.

Godswonder

Dat hier en nu was overigens maar van korte duur, want vervolgens liet ik in twee weken tijd tot twee (!) keer toe m’n tas met laptop en al in een Amsterdamse kroeg laten staan. Terwijl je zou denken dat ik m’n lesje vorig jaar ook al wel had geleerd toen ik door een restaurant werd gebeld omdat ik m’n tas daar had achtergelaten en dat, drie gin tonics verder weliswaar, nog niet eens had gemerkt. Toen het duizend graden vroor, was ik m’n handschoenen kwijt. Had ik op m’n bagagedrager gelegd toen ik m’n fiets op slot draaide – om pas de volgende ochtend na een verhitte zoektocht door huis me te herinneren dat ik die handschoenen nooit meer had meegenomen. Ik heb wel eens paniekerig naar fietssleutels gezocht om er op een vrijdagnacht achter te komen dat ik die fiets heel niet op slot had gezet. Net als dat ik in de yogales kwam opdagen met mijn laptoptas onder de arm plaats van mijn sporttas met yogamat. Fietslampjes raak ik ongeveer wekelijks kwijt en mijn onderbuurman weet dat ik mezelf waarschijnlijk weer heb buitengesloten als ik met het schaamrood op de kaken bij hem aanbel. Tel daarbij op dat ik van nature een chaoot ben en het mag een godswonder heten dat ik überhaupt nog vrienden en een dak boven m’n hoofd heb.

Ben je ook zo’n onverbeterlijke dagdromer? Dan herken je dit vast ook:

1. Mensen zien je vaak aan voor arrogant dankzij je vermogen om dwars door ze heen te kijken. Dat is niet omdat je ze negeert, maar omdat je druk in touw bent met de vraag of een tosti net zoveel calorieën bevat als een boterham met kaas en waarom er nog apen bestaan als de mens is geëvolueerd van de aap. (Serieus, waarom?)

2. Je loopt en rijdt altijd door rood. Niet omdat je levensmoe bent, maar omdat je gewoon niet doorhad dat er een verkeerslicht stond.

3. Je bent licht teleurgesteld als je een bekende tegenkomt in de trein. Niet omdat je die bekende niet aardig vindt, maar omdat de trein zich zo goed leent voor een potje apathisch naar buiten staren.

4. Terwijl je in de trein ook bij de les moet blijven want voor je het weet heb je heel Utrecht Centraal gemist en eindig je in Maastricht.

5. Je benen zitten onder de blauwe plekken omdat je met je hoofd in de wolken overal tegenaan stiefelt.

6. Soms dwalen je gedachten in een gesprek af en lach je maar beleefd in de hoop dat je gesprekspartner geen vraag stelde.

7. Als je naast een raam zit, krijg je de hele dag niks gedaan.

8. Ergens naartoe lopen en op de plek van bestemming geen benul meer hebben wat je eigenlijk kwam doen, overkomt je dagelijks.

9. Je hebt meer een mails dan aan meetings – na vijf minuten luister je toch niet meer naar wat er wordt gezegd.

10. Zelfs als je stipt op tijd klaar staat voor vertrek, kom je alsnog te laat omdat je op het laatste moment ontdekt dat je je sleutels/fietslampje/handschoenen kwijt bent. En nee, je weet niet waar je ze voor het laatst hebt gezien WANT DAN WAS JE ZE OOK NIET KWIJT GEWEEST HÈ? #stress

11. Dat gezegd hebbende: je hebt ook wel eens briesend gezocht naar de zonnebril die op je hoofd stond en de huissleutels die je in je hand had.

12. Soms vind je in de koelkast een pak havermout of een pot pindakaas terug.

13. Je vrienden zien precies aan je hoofd wanneer je weer uitgetuned bent.

14. De muziek door de koptelefoon op je hoofd is de soundtrack van de film waarin je op dat moment de hoofdrolspeler bent.

15. Vreemden moeten wel denken dat je een creep bent omdat je mensen minuten aan kan staren zonder het in de gaten te hebben.

Uit zelfbescherming zouden wij dagdromers ook een soort blindengeleidehond moeten hebben die ons alarmeert voor afstapjes en stoplichten. Fannypack om het middel, keycord om de nek en dan komt het wel goed met ons, toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
15 dingen die alle dagdromers onder ons herkennen
Sluiten