Eva Dusch
Eva Dusch Erop uit 24 december 2015

Dagje Amsterdam in de kerstvakantie? 7 leuke adresjes…

Wat zijn jouw plannen tijdens de kerstvakantie? Grote kans dat je lijstje vol staat met familie, vrienden, eten, drinken en luieren totdat je erbij neervalt. Óf je pakt de trein of auto voor een uitje naar Amsterdam?

Fammes Eva, zelf Amsterdamse, geeft haar redenen om een bezoekje aan de hoofdstad te brengen…

[STAP stap=”1″]

THEATER – Anne Frank

Wees snel! Want de theatervoorstelling ANNE, over het leven van Anne Frank, is nog tot en met januari 2016 te zien in Theater Amsterdam. De voorstelling is gebaseerd op de dagboeken van Anne Frank en de archieven van de familie Frank. Hier vind je meer info.

[STAP stap=”2″]

KOFFIE – CT Coffee & Coconuts

Even tijd nodig om wakker te worden? De meeste koffietenten in Amsterdam -en dat zijn er een hoop- zijn héél leuk en schenken hele goede koffie, maar zijn helaas weinig kindvriendelijk. Of beter gezegd: de hippe community die hier komt is dat. Laat staan dat je er je kinderwagen goed kunt parkeren. Gelukkig heeft CT Coffee & Coconuts beide problemen niet.
Ceintuurbaan 282-284 (De Pijp)

[STAP stap=”3″]

JINGLE BELLS – Christmas Village on Ice*

Geen kerstvakantie compleet zonder een bezoek aan een kerstmarkt. Glühwijn, warme choco (met rum), oliebollen en ander gefrituurde zoetigheid waar je tandglazuur van kapot springt. En in de tussentijd kunnen we pirouettes draaien en hartjes schaatsen op de fraai verlichte schaatsbaan.
Vrijdag 18 december – zondag 27 december 2015, Museumplein. Meer info vind je hier.

[STAP stap=”4″]

DINER – Van ‘t spit

Drie keer raden wat je hier op je bord zal aantreffen. Juistem, het is hier kip wat de klok slaat. Om letterlijk je vingers bij af te likken, want er mag gewoon lekker met de handen gegeten worden. Hoera! Geserveerd met frietjes, een salade of maïskolf als bijgerecht. En zelfs appelmoes. Perfect wanneer je de kinderen bij je hebt. Enig nadeel: de tent zit snel vol en je kunt niet reserveren.
De Clercqstraat 95 (West) of Frans Halsstraat 42 (De Pijp)

[STAP stap=”5″]

SHOPPEN – De Haarlemmerstraat

Winkelen in Amsterdam is natuurlijk een zaak van een kind in een snoepwinkel. Genoeg keuze. Zelfs teveel. Alleen al in deze lange straat vlakbij Centraal Station vind je vele fijne boutiekjes en winkels zoals Hebbes in Speelgoed (Haarlemmerdijk 18), &Klevering Centraal (Nr.8), Teuntje (Nr. 132) en Sukha (Nr.110).

[STAP stap=”6″]

ONTDEKKEN – Amsterdam Light Festival

Tijdens deze donkere (en belachelijk warme) decembermaand staat onze hoofdstad letterlijk in de schijnwerpers. Door de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse kunstenaars. Al varend, lopend of op de fiets kun je de routes volgen.
28 november 2015 t/m 17 januari 2016. Meer info vind je hier.

[STAP stap=”7″]

BORRELEN (EN/OF SLAPEN) – The Hoxton

Overgevlogen vanuit London, neergestreken in Amsterdam en sindsdien tjokvol locals, toeristen, zakenmensen, dagjesmensen en verliefde koppeltjes. Want dit hotel slash restaurant slash bar weet je moeiteloos binnen te houden met lekkere drankjes, hapjes en een knus en huiselijk interieur. Plof neer in het zachte pluche of aan een van de tafeltjes. Hoewel, de buitenwereld lonkt ook hevig, want je staat binnen no time in de Negen Straatjes (shoppen), in de Kalverstraat (nog meer shoppen) of op de Dam.
Herengracht 255, thehoxton.com

Heb jij nog tips voor een dagje Amsterdam? Deel ze op onze Facebook!

Shoppen! 4 redenen om naar de uitverkoop van Düsseldorf te gaan>

Reageer op artikel:
Dagje Amsterdam in de kerstvakantie? 7 leuke adresjes…
Sluiten