Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Eropuit 15 okt 2016

Dagje uit in de herfstvakantie? Dit zijn de leukste speeltuinen

De herfstvakantie is bij uitstek het moment om erop uit te gaan. Weer of geen weer. En als het dan een mooie herfstdag is wil je natuurlijk spelen. Wij zochten de leukste speeltuinen voor je uit.

Speelpark Oud Valkeveen, Naarden

[source id=”attachment_120958″ align=”none”][/source]

Zowel binnen als buiten is het in Speelpark Oud Valkeveen in Naarden een groot feest voor de kinderen. Er zijn verschillende klimtoestellen, een theater, een eigen strandje aan het Gooimeer, een achtbaan, bioscoop… Daarnaast is er op elke woensdag, vrijdag en in het weekend ook extra entertainment aanwezig van onder andere Spronkeltje, de mascotte van het speelpark. Ook leuk: er is genoeg ruimte om te picknicken en ze schenken er prima koffie! Vanaf een van de houten tafels kijk jij toe hoe je kinderen zich moe spelen en de blauwe berg opklimmen en afglijden. Aanrader.

Speelbos ’t Klauterwoud, Enschede

Klimmen, verstoppertje spelen tussen de struiken, een hut bouwen of op zoek gaan naar beestjes; het kan allemaal bij speelbos ’t Klauterwoud. De kinderen kunnen zich hier heerlijk uitleven. Voor ouders kun je bij Koetshuis Hof Espelo gezellig iets drinken.

LEES OOK: De 10 allerleukste speeltuinen in heel Nederland

Ballorig (meerdere vestigingen)

[source id=”attachment_120960″ align=”none”][/source]

In dit overdekte speelparadijs kun je klimmen, klauteren, glijden, draaien, springen en gooien. Het is een groot pand met verschillende ruimtes, waardoor er altijd wel iets leuks te ontdekken is. Voor kinderen t/m 4 jaar is er een aparte speelruimte ingericht. Zo blijft het spelen voor iedereen veilig. Ballorig heeft op dit moment 35 vestigingen, dus er zit er altijd eentje bij jou in de buurt.

Bouwspeeltuin De Albatros, Vleuten

[source id=”attachment_120961″ align=”none”][/source]

Bij Bouwspeeltuin De Albatros zijn er ontzettend veel leuke speeltoestellen. Denk bijvoorbeeld aal een glijbaan en een piratenschip. Bij lekker weer kan er gespeeld worden op het strandje en in het speelwater, bij minder lekker weer is er een grote binnenruimte waar genoeg te doen is.

Klimpaleis, Nijmegen

[source id=”attachment_120962″ align=”none”][/source]

Deze creatieve indoor speeltuin is de droom voor alle Picasso’s. Bij binnenkomst kun je je inschrijven voor een creatieve workshop. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit buttons maken of inktmonsters blazen. Daarnaast kun je klimmen, klauteren, step-racen op een stoer stepparcours, voetballen en naar de kinderdisco. Er is een aparte peuterhoek.

Speeltuin Doornenburg, Doornenburg

[source id=”attachment_120963″ align=”none”][/source]

Achter het mooie middeleeuwse kasteel Doornenburg ligt Speeltuin Doornenburg. Een bezoekje aan de speeltuin kan dus prima gecombineerd worden met een kijkje bij het kasteel. In de speeltuin vind je diverse toffe speeltoestellen en een speelplein (met schans!) waar je op kunt voetballen, basketballen, skeeleren en skaten.

Ook leuk in de herfstvakantie: een fotoshoot! Wow! Fotografe maakt prachtige herfstfoto’s van haar zoon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dagje uit in de herfstvakantie? Dit zijn de leukste speeltuinen
Sluiten