Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Kids 20 apr 2018

Een dagje uit met peuter, waar moet je op letten?

Een dagje uit met het gezin is altijd leuk, helemaal nu het steeds mooier weer wordt. Om goed voorbereid op pad te gaan hebben wij een lijstje voor je gemaakt waar je op moet letten tijdens een dagje uit met peuter.

Een dagje uit met een peuter is next level, het zijn ondernemende wezentjes. Als ze maar lekker hun ding kunnen gaan doen en niet alleen maar stil hoeven te zitten, is een dagje uit een groot feest. Met deze tips ben je helemaal ready to go.

Voorbereid op pad

Allereerst is een goede wandelwagen of buggy een vereiste voor een dagje weg. Eentje die inklapbaar is kun je onderweg makkelijk meenemen. Als je voor een uitje gaat waar kaartjes voor nodig zijn, kan het handig zijn om kaartjes alvast online te kopen, dan kun je direct doorlopen bij de kassa.

Middagslaapjes

Misschien kun je het lastig vinden als je peuter een middagdutje doet tijdens het uitje weg en heb je hem of haar het liefst in het eigen bedje. Toch kun je het ook van de andere kant bekijken, je kunt in die tijd lekker even rustig wat eten.

LEES OOK: De 6 leukste buitenspelletjes voor kinderen

Veel doen

Het belangrijkste van een dagje weg met een peuter is dat ze veel willen zien of doen. In de buggy rondrijden is helemaal prima, maar als de wagen stil staat wil je peuter er waarschijnlijk uit. Laat een peuter dus vooral lekker spelen en rondlopen. Denk dan eerder aan speeltuinen en dierentuinen dan musea.

Naamketting of -armbandje

Zoals al eerder in dit artikel is benoemd, peuters zijn ondernemende wezentjes. Zo kan het gebeuren dat je jouw kleine per ongeluk uit het oog verliest. Om problemen te voorkomen is het handig om een tekstplaatje met je kind zijn naam en mobiele nummer van jezelf om te doen, dit kan ook als armbandje. Daarnaast kun je ook zorgen dat je kind iets opvallends draagt, zodat je hem makkelijk herkent tussen andere mensen.

LEES OOK: Spoedcursusje lichaamstaal: zó ontdek je wat je kind echt bedoelt

Ongelukje?

Zo opgelost! Snoeten- en billendoekjes zijn key. Is het niet bij het spelen, dan wel tijdens het eten nog een iets te lang uitgesteld toilet bezoekje: er wordt iemand vies. Een extra setje kleding en snoeten- en billendoekjes meenemen en dan is een ongelukje snel verholpen.

Reageer op artikel:
Een dagje uit met peuter, waar moet je op letten?
Sluiten