Redactie
Redactie Mind 5 oktober 2014

Dames, deze 16 dingen doen we dus niet meer naar elkaar toe hè?

We zien het al van jongs af aan bij de kleine vrouwelijke versies. Ze kunnen ietwat gemeen zijn af en toe. Jongens geven elkaar een schop, maar slaan snel genoeg weer de armen om elkaar heen. Meiden kunnen fluisteren en vileine dingen roepen. Hoe het wordt, naarmate je leeftijd vordert? Niet heel erg anders.

Mannen vertonen haantjesgedrag, maar de concurrentie onder de vrouwen kan ook weleens aardig hoog oplopen. Hoor jij je man wel eens klagen over zijn vrienden? Hoort jouw man je weleens klagen over jouw vriendinnen/ collega’s/ onbekende vrouwelijke soortgenoten? Daarom. De 16 onderstaande dingen liever niet meer doen dus. Verspilde energie, ladies.

1. Opmerkingen maken over iemands lichaam

Tja, die vrouw die daar tegenover je in de tram zit heeft geen maatje 36. En eet je collega eigenlijk wel? Ze is zo dun. Ach weet je, zolang je niet het idee hebt dat ze binnen enkele seconden dood neervallen, omdat hun BMI te hoog, te laag of te gemiddeld is, dan is er weinig aan de hand.

2. Bedactiviteit

Ai, je vriendin is weer vrijgezel en ze vindt het maar wat leuk om haar nieuwste avonturen en (seks krijgt opeens een hele andere betekenis als je 39 bent) posities met je te delen. Wees maar blij voor haar, misschien steek je er zelfs nog iets van op.

3. Je bemoeien met andermans relatie

Dat het niet snor zit, dat weet je. Dat weten zij overigens ook. Als er om je mening wordt gevraagd, ja dan antwoord je. Zo niet, dan moeten ze het toch echt zelf uitvogelen.

4. Jaloers zijn op andermans successen

Het leven is echt niet altijd rozengeur en maneschijn en soms het lijkt het inderdaad of het anderen komt aanwaaien. In dit geval heeft jouw vrouwelijke soortgenoot zich een slag in de rondte gewerkt en mag ze trots zijn op haar succes.

5. De vrouw met wie je (ex-)man is vreemdgegaan de schuld geven

Of lag het toch aan je man?

6. Een semi-compliment geven

“Wat heb je geweldige schoenen aan, maar wat zijn ze hoog!”

7. Iets anders zeggen dan je vindt

“Ik moet wel even wennen aan dat korte haar” in plaats van “Ben je naar de kapper geweest? Wat leuk!”

8. Roddelen

Oké dit punt is eigenlijk zinloos, want eerlijk is eerlijk, we roddelen allemaal. Het is zelfs bewezen dat af en toe een beetje roddelen helemaal niet erg is. Toch is het niet verstandig om er je dagelijkse bezigheid van te maken. Je bent namelijk vast weleens iemand tegengekomen die de hele dag over anderen praat, behalve zichzelf. En we weten zeker dat dit nooit je beste vriendin is geworden.

9. Face-to-face communicatie

De hele wereld moet weten waarom ‘zij’ dit en dit heeft gedaan en waarom dat ‘zo ongelooflijk’ vervelend is, maar tegen haar hou je je mond stijfjes dicht. Ga de confrontatie aan, doe het! Dat lucht op.

10. Geheimen doorvertellen

Respecteer het feit dat iemand je iets in vertrouwen vertelt. Je wordt opgezadeld met vertrouwelijke informatie en eigenlijk wil je dit delen met iemand anders. Toch niet doen, ze vertrouwt je namelijk door jou haar geheim te vertellen.

11. Continu vergelijkingen maken

Of het nu gaat om onze lichamen, onze relaties, onze carrières of gewoon onszelf, het zou eens moeten stoppen, dat vergelijken. Je bent goed zoals je bent en zo niet: verander dan je gedrag.

12. Haar de schuld geven van dat jullie elkaar zo weinig zien

Ze heeft het druk, ze heeft kinderen, ze heeft verschillende soorten relaties die ze moet onderhouden. So what? In plaats van je druk maken over dat jullie elkaar zo weinig zien, had je al lang een dinner date kunnen maken.

13. Kritiek hebben op haar persoonlijkheid

Dat iemand heel extravert is betekent niet per definitie dat ze vervelend is. Dat iemand introvert is betekent niet dat ze alles voor zichzelf houdt. Ook jij hebt puntjes van kritiek, maar hé, die maken jou ‘jou’. En als je je echt gaat ergeren, dan is het beter om dit te melden.

14. Elkaar niet aardig vinden, omdat jullie elkaar niet aardig vinden

Die ene collega bijvoorbeeld of die vriendin van jouw vriendin. Je kent haar niet, maar toch vind je haar gewoon stom. Leer haar eens beter kennen, want houdingen ontstaan uit onzekerheid. En als zij het niet doet, dan doe jij het.

15. Haar mindere periode gebruiken zodat je jezelf beter voelt

Als het slecht met iemand gaat, is dat veel interessanter om over te praten, dan als het goed met iemand gaat. Een beetje hetzelfde met het journaal. Negatief nieuws blijft bij, positief nieuws vergeet je sneller. Luister liever naar d’r en steek d’r een hart onder de riem.

16. Als jij haar echt aardig vindt, dan mag dat gewoon

Wees niet bang voor de reacties van je omgeving. Als jij graag met een vrouw omgaat die jouw vriendin niet mag, spreek dan ook niet negatief over haar om je vriendin beter te doen laten voelen. Je bepaalt zelf met wie je omgaat en als ze achteraf toch geen vriendinnen-material is, dan heb je het in ieder geval geprobeerd.

Reageer op artikel:
Dames, deze 16 dingen doen we dus niet meer naar elkaar toe hè?
Sluiten