Redactie
Redactie Gezondheid 16 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Dames en heren: maak kennis met de ‘dick click’

Gooi je voorraad condooms en pilstrip maar in de afvalbak, want een Duitse uitvinder heeft een revolutionaire dimensie toegevoegd aan het anticonceptionele aanbod: een knop waarmee mannen hun vruchtbaarheid aan- en uit kunnen schakelen. In de volksmond ook wel de dick click genoemd.

Clemens Bimek, geestelijk vader van deze piemelknop (ik kan er ook niks aan doen dat dat de letterlijke vertaling is), is van plan de markt voor voorbehoedsmiddelen te ontwrichten, zo valt te lezen in het FD. Doelgroep: de man. Want mannen die aan anticonceptie willen doen hebben tot op heden slechts twee mogelijkheden: een condoom (‘maar dat kan een afknapper zijn’, aldus Clé), of sterilisatie (‘wellicht voor velen iets te permanent’).

Zo groot als een gummibeer

Het risico op SOA’s terzijde geschoven (waarover later meer), is Clemens’ dick click daarmee hét antwoord. Een schakelaar van zo’n twee centimeter – ‘dezelfde grootte als een gummibeer’ – die in de balzak zit en van buitenaf aan- en uitgeschakeld kan worden.

Clemens loopt al bijna twintig jaar met het idee rond (sinds 1998), en minstens zo lang met het patent op het concept (sinds 1999). Een uiterst langdurig traject van ontwerpen en finetunen volgde, totdat hij in 2009 eindelijk een uroloog vond die het ding bij Clemens zelf wilde ‘installeren’.

Misgeschoten

Maar helaas, het apparaat werkte niet naar behoren. Of Clemens in die periode kinderen heeft verwekt vertelt het verhaal niet, wél spoorde het hem aan om tot twee keer toe een nieuw ontwerp te presenteren én wederom bij zichzelf aan te laten brengen. En toen lukte het wél.

Die installatieprocedure is overigens vergelijkbaar met wat een man bij een sterilisatie ondergaat. De zaadleider wordt doorgeknipt, waardoor er geen zaadcellen meer in het zaadvocht komen. De dick click doet in feite hetzelfde, ware het niet dat de sterilisatie in dit geval niet permanent is. Door zichzelf onvruchtbaar te ‘schakelen’ kan een man zichzelf dus als het ware tijdelijk steriliseren.

Nog een paar jaar geduld…

Clemens blij, wellicht een heleboel mannen blij. Ware het niet dat de uitvinder en zijn investeerder de nodige moeite hebben de dick click op de markt te brengen, al was het maar omdat daar vaak een periode van jaren aan testen en goedkeuring door autoriteiten aan vooraf gaat. Met een beetje geluk is de dick click over enkele jaren verkrijgbaar.

Tip van Clemens voor zijn toekomstige clièntele: neem voordat je de schakelaar omzet een warm bad, ‘want dan hangt alles goed los’. Daarna duurt het nog een half jaar voordat de gebruiker ‘honderd procent steriel’ is.

Allemaal leuk en aardig, die steriliteit, maar of de schakelaar ook SOA’s aan- en uit kan schakelen, daar hoor je Clemens niet over. Just saying.

Anticonceptie met of zonder hormonen? Wat moet ik doen? Lees het artikel! >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dames en heren: maak kennis met de ‘dick click’
Sluiten