Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Persoonlijk 26 nov 2021
Leestijd: 5 minuten

Dana (27): ‘Ik keek zelfs in de prullenbakken of ik een condoom zag’

Dat een relatiebreuk killing kan zijn, hoeven we jou waarschijnlijk niet te vertellen. Helaas ondervinden we allemaal hoe het is om liefdesverdriet te hebben. Meestal kom je er na de nodige huilbuien en bakken ijs wel weer overheen. Dat is niet bij iedereen het geval. Dana (27) kon haar relatiebreuk maar niet accepteren en haalde wel heel bijzondere stunten uit om haar ex terug te krijgen.

Dana (niet haar echte naam) deelt hier haar verhaal. Haar echte naam is echter bij de redactie bekend.

Jeugdliefde

Ik was vanaf mijn vijftiende samen met mijn vriend. Ik moest een jaartje overdoen op de havo, en kwam in een hele nieuwe klas. Ik had Lars natuurlijk weleens gezien op het schoolplein, maar ik had nog nooit met hem gepraat. Hij was één van die populaire jongens, en leek onbereikbaar. Toen hij interesse in mij toonde, voelde ik me opeens speciaal, en kreeg ik het gevoel dat ik de moeite waard was.

Al mijn vriendinnetjes waren jaloers. Lars speelde op hoog niveau voetbal, had een gloednieuwe blauwe scooter, en werkte in de zomer in een populaire ijssalon in het dorp. Toen wij na een paar maanden verkering kregen, was ik het gelukkigste meisje van de wereld. En dat gevoel is nooit weggegaan. Zo verliefd als dat ik mij op de havo voelde, zo verliefd was ik tien jaar later toen Lars op z’n knieën ging en mij ten huwelijk vroeg.

Breuk

Ik wilde niets liever dan met hem trouwen! We hadden de trouwlocatie al uitgezocht, en ik had al een jurk op het oog toen Lars op een dag vertelde dat hij het hele huwelijk niet zag zitten. Sterker nog, hij zag onze relatie helemaal niet meer zitten. Ik dacht eerst dat het een fase was. Dat hij gewoon zenuwachtig was voor de bruiloft. Maar toen hij zijn spullen pakte en naar zijn beste vriend ging werd het opeens wel heel erg echt.

Die eerste drie maanden had ik alleen maar paniekaanvallen. Ik voelde me opeens zo alleen, en wist niet meer wat ik moest doen. Mijn familie en vrienden zagen hoe verdrietig ik was, maar dachten dat het vanzelf wel weer over zou gaan. Dat was niet het geval. Het werd alleen maar erger. Ik was geobsedeerd om hem terug te krijgen. Het liep de spuigaten uit.

Stalker

Langzaam veranderde ik in een stalker. Ik had een ander Instagram account aangemaakt, en keek wel vijftig keer per dag wat hij deed. Als hij dan een foto postte met een zonnebril op, zoomde ik in, zodat ik kon zien wie er in de reflectie van zijn zonnebril te zien was. Ik wist precies hoeveel mensen hij volgde, en wist meteen wanneer hij een nieuwe vrouw ging volgen. Als ik zag dat die vrouw bij een club was geweest, dan ging ik naar de website van die club. Ik keek dan naar alle foto’s die er dat weekend waren genomen, om te kijken of hij ertussen stond.

Tinder

Ook had ik een nep Tinder profiel aangemaakt om te kijken of hij op Tinder zat. Ik zocht dan een foto online, en gebruikte dat model als profielfoto. Toen ik hem eenmaal tegenkwam op Tinder, hadden wij geen match. Dus zocht ik een nieuwe foto, maakte een ander profiel aan, en probeerde het opnieuw. Net zolang tot we een match hadden. Op een dag was het dan ook raak. Ik had een foto van een blond model gevonden, en haar Florine genoemd.

Binnen een paar minuten kregen we een match. In de naam van Florine had ik hele gesprekken met hem. Hij vroeg vaak om te bellen, of om af te spreken, maar ik verzon telkens een ander smoesje. Ik wist dat ik het niet eeuwig kon volhouden maar ik wilde gewoon zo graag met hem praten. En ik wist … zolang hij veel contact had met Florine was de kans klein dat hij iemand anders vond.

Ik verloor mezelf in ‘hekserijen’. Zo had ik een gesprek met een buitenlandse collega die me vertelde dat ze in haar cultuur menstruatiebloed in het eten van hun ex doen omdat ze dan geloven dat hun ex weer verliefd zou worden. Dat heb ik uiteindelijk niet gedaan, maar ik maakte wel voodoo poppetjes waar ik dan tijdens volle maan spreuken over uitsprak.

Inbreken

Op één dag werd het me allemaal te veel. Het was vrijdagavond en Lars reageerde niet op een bericht van Florine. Ik werd helemaal gek. Ik ben toen naar het appartement van zijn vriend gereden, en ben over het tuinhekje geklommen. Ik heb door de gordijnen staan gluren om te kijken of ik hem zag. Ik wist dat er een reservesleutel in het vogelhuisje lag, en ben toen naar binnen gaan. Ik heb het hele appartement geïnspecteerd. Ik keek zelfs in de prullenbakken of ik een condoom zag. Toen ik zag dat hij een foto van ons op zijn kamer had staan moest ik huilen van geluk.

In de auto belde ik meteen een vriendin en vertelde hoe blij ik was. Die foto moest wel betekenen dat hij me terug wilde! Mijn vriendin verklaarde me voor gek. Zij heeft uiteindelijk mijn ouders ingeschakeld. Toen mijn vader opeens voor de deur stond, en hij vertelde dat hij wist waar ik mee bezig was voelde ik geen schuld of schaamte. Niemand drong tot me door. Op advies van mijn ouders ben ik uiteindelijk wel hulp gaan zoeken.

Ik loop nu een aantal maanden bij een psycholoog. Het stalken is minder geworden, maar ik heb nog een lange weg te gaan. Zolang hij nog geen nieuwe relatie heeft, zal ik hoop blijven houden.

Veerle: ‘Een uur na het opstijgen begonnen de weeën’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme