Redactie
Redactie Body 11 december 2014

Dappere peuter (1) leert opnieuw kruipen na vijfvoudige amputatie

Ouders Freya en Ross Hall kregen afgelopen september de schrik van hun leven. Dochtertje Harmonie-Rose bleek slecht te ademen en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Artsen konden niets verdachts vinden en stuurden het gezin naar huis. Een dag later kwamen ze terug, Harmonie was in levensgevaar.

Na twee keer te zijn weggestuurd, één keer vanwege ademhalingsproblemen en één keer vanwege een gek plekje op haar neus, bleek het goed mis te zijn. Harmonie-Rose zat binnen enkele uren onder de paarse uitslag en werd maar liefst vier uur onderzocht. De diagnose: een hersenvliesontsteking.

Artsen deden wat ze konden, maar waren genoodzaakt al haar ledematen te amputeren. Harmonie-Rose verloor haar twee armen, twee benen en het puntje van haar neus. Haar ouders kregen vlak voor de operatie te horen dat haar overlevingskansen tot slechts 10% waren gedaald.

De dappere peuter overleefde de operatie en is inmiddels buiten levensgevaar. Ze is nu thuis om aan te sterken. Hier leert ze opnieuw kruipen, want ja ze kon net tien dagen kruipen voordat ze werd opgenomen. Over doorzetten gesproken!

Mama Freya laat de Daily Mail weten: ‘ze heeft een ontzettend sterk karakter en het begint steeds meer terug te komen. Ze weet wat ze wil. Ze heeft haar lach eindelijk weer terug.’

Bekijk ook het verhaal van dit hele sterke meisje dat kanker heeft en daar heel goed mee om gaat!

Reageer op artikel:
Dappere peuter (1) leert opnieuw kruipen na vijfvoudige amputatie
Sluiten