Gina Koninkx
Gina Koninkx Eropuit 4 okt 2019
Leestijd: 4 minuten

Date met je partner of nieuwe vlam op de planning? 12 originele dates die perfect zijn voor het najaar

Met al die regen buiten schiet het er misschien wat sneller bij in om de datenight met je partner door te laten gaan. Na het lezen van dit artikel in ieder geval geen smoesjes meer voor jullie. We hebben veertien leuke date ideeën voor het najaar voor je op een rijtje gezet, geschikt voor binnen en buiten.

Of het nou met je huidige partner is of dat je een nieuw vlam in je leven hebt. Je kunt niet om deze originele date ideeën voor het najaar heen. Let’s fall in love (again).

Date ideeën voor het najaar (en de winter)

Ben je op zoek naar originele date ideeën? Dan zit je hier helemaal goed. Wat ons betreft zijn er namelijk tientallen opties en we hebben er in ieder geval veertien voor je op een rij gezet.

1. Ga samen bladeren zoeken

Bladeren zoeken is echt niet per definitie een activiteit voor kinderen. Jij en je partner hebben daar net zoveel plezier aan als kids. Neem de mooiste bladeren mee naar huis en maak er een herbarium van. Schrijf er lieve teksten bij en bewaar dit voor later. Kunnen jullie als jullie oud zijn nog eens deze mooie herinnering ophalen van deze date.

2. Bezoek een bierbrouwerij

Het najaar betekent ook dat er weer bokbier wordt geschonken, en niet zo’n beetje ook. Nu er sinds een aantal jaar zoveel (kleine) bierbrouwerijen zijn opgericht, kun je op veel plekken een bierproeverij houden en de brouwerij zelf bezoeken. Een extra leuke date nu je van het lekkere bokbier kunt proeven. Mmmmm.

3. Maak een fietstocht samen

De herfst is niet alleen een prachtige periode om te wandelen, je kunt ook een mooie fietstocht maken. Tegelijkertijd ondernemen jullie dan een actieve bezigheid. Als het droog is, is het weer perfect. Een tussenjasje aan en gaan met die banaan.

4. Houd een film marathon

Is het echt een druilerige dag en willen jullie liever thuis blijven? Houd dan samen een filmmarathon (wel de kids onderbrengen bij opi en omi). Kies voor een horrorfilm zodat jullie lekker dicht tegen elkaar aan kunnen kruipen. Op zoek naar spannende films en series? Hier vind je een overzicht van de spannendste series en films die op Netflix staan.

5. Vind jullie weg in een maïsdoolhof

De maïsvelden worden in het najaar geoogst en veel boeren willen een extra centje bijverdienen aan hun velden. Heel leuk, want daardoor kun je in heel Nederland grote maïsdoolhoven vinden. Niet alleen leuk voor kids en veel moeilijker dan je denkt. Zie daar nog maar eens uit te komen.

6. Samen pompoenen uitsnijden

Leg een oud zeil op de tafel (kan binnen of buiten) en begin met het uitlepelen van jullie pompoenen. Snijd er met een mes vervolgens leuke gezichten in. Dé ultieme herfstbezigheid waardoor je ook meteen versiering hebt voor naast de voordeur. Tijdens het pompoen snijden hebben jullie alle gelegenheid om lekker bij te kletsen of om elkaar beter te leren kennen.

7. Organiseer een herfstpicknick

Want wie zegt dat een picknick alleen geschikt is voor de zomer? Echt niet. Je kunt je gewoon kleden op dit weer (mits het droog is natuurlijk). Een warme coltrui aan en jullie zijn helemaal klaar voor deze date. Zoek een mooie plek in het bos en geniet van al die heerlijke herfstgeuren en -kleuren.

8. Maak een wandeling op het strand

In het najaar is het strand nagenoeg leeg. Hier en daar laten mensen hun hond uit maar dat handdoekje-aan-handdoekje liggen speelt nu geen rol. Het strand is ook in het najaar een heerlijke plek om te zijn. Even dat koppie vol zorgen legen en jullie zijn weer als herboren.

9. Bezoek samen een waarzegster

Of je er nou wel of niet in gelooft, het is hoe dan ook een leuk idee om naar een waarzegster te gaan. Ze kan jullie natuurlijk alles vertellen over de toekomst.

10. Halloween outfits shoppen

Eind oktober staat er weer een heel leuk feestje te wachten: Halloween. Deze feestdag wordt steeds populairder in Nederland en dat mag ook door jullie gevierd worden. De voorpret begint nu al want een date is de perfecte gelegenheid om allebei een outfit te scoren. Staat garant voor héél veel plezier.

11. Bak een appeltaart (met zelfgeplukte appels)

Niks overtreft de geur van verse appeltaart. Wil je het écht officieel doen? Bezoek dan eerst een appelbomengaard (want appels worden nu geplukt) en maak daarna van jullie geplukte appels een heerlijke taart. Kruip op de bank en drink er een lekkere kop thee of chocomelk bij. Echt een date voor het najaar.

12. Breng een bezoekje aan een museum

Ons land is rijk aan talloze musea waar je nooit op de collectie raakt uitgekeken. Deze binnenactiviteit is ontzettend leuk om samen met je partner of nieuwe lover te doen. Er zijn ook veel boeiende tentoonstellingen met voor ieder wat wils. Weg uit de regen maar toch echt even samen op pad tijdens deze date.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Date met je partner of nieuwe vlam op de planning? 12 originele dates die perfect zijn voor het najaar
Sluiten