Gina Koninkx
Gina Koninkx Persoonlijk 6 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Daten in de winter niet leuk? Deze 11 ideeën zijn juist perfect voor dit romantische seizoen

Niet iedereen vindt het idee van daten in de winter verschrikkelijk, sommigen helaas wel. Want wat ga je in hemelsnaam doen in de kou buiten? Nou geloof ons, wij kunnen genoeg toffe ideeën bedenken. Stuur je vlam maar vast een appje want oh jawel, jullie plannen hierna zo snel mogelijk een date in.

Daten in de winter? Dat is juist leuk!

In de zomer kun je genoeg dingen bedenken om samen met je date te doen. Een flink stuk wandelen of relaxen in het park bijvoorbeeld. Als je in de winter gaat daten ben je al snel gebonden aan een activiteit binnen zou je zeggen, maar dat is helemaal niet waar. Bekijk deze elf ideeën maar eens.

1. Naar de schaatsbaan

Of je nou wel of niet kan schaatsen, het is hoe dan ook een romantische setting voor een date. Je kunt alleen maar winnen omdat je óf A) je date imponeert met je schaatstalent, óf B) je valt en je crush gehaast naar je toe schaatst om je overeind te helpen. Smelt (nou ja, figuurlijk dan).

2. Bezoek een kerstmarkt

De schaatsbaan vind je meestal op de kerstmarkt en dat is dan ook een goed moment om meteen langs al die schattige kraampjes te struinen. Eet samen een geglaceerde appel of koop een koek in de vorm van een hartje om te delen. Van zo’n kerstprins heb je toch heel je leven al gedroomd?

3. Binnen bakken of koken

Echt geen fan van de kou? Dan kun je altijd nog bij jou thuis een date plannen in de keuken. Bak een heerlijke pompoentaart of leef je uit op een zelfgecreëerd nieuw recept. Wil je het extra slijmballerig maken? Kneed de pizza dan in de vorm van een hart. Het recept daarvoor vind je hier.

4. Strandwandeling in de winter

Op de kou kun je je kleden en dat is in dit geval een zeer goed idee. Daar krijg je dan ook wel heel wat voor terug, namelijk een romantische strandwandeling. In de winter is het strand nagenoeg leeg en struikel je niet over het ene na het andere handdoekje. Heb je een hond? Ook meenemen. Daarna ploffen jullie neer bij een haardvuur met een warme kop chocomelk. Zie je nou wel, daten in de winter is echt geen probleem.

5. Filmmarathon

Is je lover net zo dol op Harry Potter als jij? Dit is de tijd van het jaar om die films eens even flink te bingewachten. Koop een zakje ‘Smekkies in alle smaken’ en jullie HP-marathon wordt een feestje. Gelukkig bevatten de films nog voldoende spanning om lekker tegen je crush of partner aan te kruipen.

7. Chocolademelk testpanel

Als er iets is waar ja áltijd van opwarmt is dat warme chocomelk. Het is dan ook belangrijk om te weten waar je de lekkerste chocomelk drink. Een goed excuus om een waar testpanel te beginnen met je date: in welk café drinken jullie de lekkerste warme chocolademelk? P.s. laat het ons vooral weten.

8. Een date in het bos

Niet alleen het strand is de ideale plek voor een winterse wandeling, ook het bos is een fijne locatie. Al helemaal als de bomen bedekt zijn onder een laagje sneeuw. Op en top romantisch hoor.

9. Spelen in de sneeuw

Je bent dan misschien geen kind meer, maar met die vlinders in je buik kun jij je alsnog zonder problemen gedragen als een kind. Als de eerste sneeuwvlokken naar beneden zijn gevallen, kunnen jullie je opmaken voor het eerste sneeuwballengevecht. Daar ben je echt nooit te oud voor. Trek meteen de slee uit de schuur want deze date wordt dolle pret met z’n twee.

10. Een haardvuurtje maken

Een haardvuurtje maken blijft iets heel romantisch. Al helemaal als jullie een blokhutje of tiny house huren voor het weekend. Positioneer je voor het vuurtje met een goed glas rode wijn en jullie kunnen uren praten om elkaar beter te leren kennen.

11. Bier- of wijnproeverij

En last but not least kun je een bier- of wijnproeverij reserveren met je partner. Het is maar net waar jullie voorkeur naar uit gaat. Hoe dan ook een leuke activiteit die geschikt is voor elk seizoen want ook de winter kent zo zijn eigen smaken. Veel plezier met daten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Daten in de winter niet leuk? Deze 11 ideeën zijn juist perfect voor dit romantische seizoen
Sluiten