Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 20 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Ben je ooit bedrogen door een partner? 4 dingen om te onthouden als je weer opnieuw gaat daten

Makkelijk is het niet. Als jouw ex-partner je heeft bedrogen is weer gaan daten een van de moeilijkste dingen om te doen. Je vraagt je af hoe je ooit nog iemand kan vertrouwen en geeft jezelf misschien niet zo snel meer bloot. Heel vervelend, toch zijn er een aantal dingen die je in je achterhoofd moet houden als je opnieuw gaat daten na bedrog.

Opnieuw daten na bedrog

Hoewel je hoofd er eerst waarschijnlijk écht niet naar stond, begint het langzaamaan toch te borrelen bij je. Je zou het eigenlijk best wel leuk vinden om weer te gaan daten. Hoewel ook ergens in je hoofd nog het bedrog van je ex-partner rondspookt. Durf jij het avontuur toch weer aan? Onthoud deze vier dingen dan goed.

1. Niet. Iedereen. Is. Zo.

Natuurlijk was het verschrikkelijk toen je erachter kwam dat je ex-partner je had bedrogen. Je vertrouwen in iemand waar je zoveel van hield, werd hierdoor enorm beschaamd. Dat terwijl je partner juist je veilige plek moet zijn. Degene die er altijd voor je is.

Toch is het belangrijk om je te realiseren dat niet iedereen zo is. Hoe vaak je ook dacht dat je nooit meer verliefd zou kunnen worden op iemand: dat kan wel. En een eventueel nieuwe partner hoeft echt niet hetzelfde te doen als je ex. Probeer het verleden te laten rusten en focus je op het heden.

2. Luister naar je gevoel

De kans is vrij groot dat jij het in je vorige relatie hebt gevoeld toen jouw partner vreemdging. Dan wel emotioneel, dan wel fysiek. Het waren de kleine dingen waardoor jij dacht dat er iets niet klopte. Leer hiervan dat jij goed naar je eigen gevoel moet luisteren. Signaleer je snel red flags bij een volgende date, vertrouw dan op je eigen onderbuikgevoelens.

LEES OOK: 5 signalen waardoor je weet dat je er nog niet aan toe bent om weer te daten

3. Probeer het geluk te voelen

Als iemand alle geluk van de wereld verdient, ben jij het. Keep that in mind. Dat jouw partner is vreemdgegaan heeft nooit iets met jou als persoon te maken gehad. Vreemdgaan doet een ander, niet jij. Hopelijk heb je na het verbreken van die relatie jezelf kunnen herpakken na een moeilijke periode. Je merkt het vanzelf als je er weer voor openstaat om opnieuw geluk te voelen.

4. Maak vertrouwen bespreekbaar

Maak bespreekbaar dat jij het belangrijk vindt om elkaar te leren vertrouwen. Het is belangrijk om bij een potentieel nieuwe partner aan te geven dat dit belangrijk voor je is. Geef hem of haar andersom ook de ruimte om dat vertrouwen van jou te winnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Ben je ooit bedrogen door een partner? 4 dingen om te onthouden als je weer opnieuw gaat daten
Sluiten