Sherita Jager
Sherita Jager Persoonlijk 4 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Het datingsverleden van jouw moeder heeft invloed op dat van jou!

Nieuw onderzoek laat zien dat het aantal romantische relaties dat je tijdens je leven hebt, veel gelijkenis kan tonen met het aantal en de soorten relaties die je moeder had. Wij weten nog niet of dit nu juist góéd, of slécht nieuws is.

De datingsgewoontes van je moeder erven

Je kunt veel eigenschappen van je moeder erven: het uiterlijk, de hobby’s of, zoals een nieuwe studie suggereert, haar datingsgewoonten. De studie ontdekte dat het aantal en de soorten relaties die je hebt, overeen kan komen met die van je moeder.

Goede of slechte gewoontes overnemen

Claire Kamp Dush, hoofdonderzoeker van de studie ligt toe: “Onze resultaten suggereren dat moeders bepaalde kenmerken kunnen bezitten waardoor ze op de huwelijksmarkt meer of minder succesvol zijn, of beter of slechter in relaties zijn.” Kinderen kunnen deze kenmerken gedurende hun hele leven oppikken en vervolgens onbewust toepassen in hun eigen privéleven, concludeerde de studie.

Dit is hoe het is om als gescheiden moeder aan online daten te doen

Het succesvol onderhouden van relaties

Om te bepalen hoe waarschijnlijk het is dat je dezelfde relaties aangaat zoals je moeder, volgden de onderzoekers ruim 7000 mensen – moeders en hun biologische kinderen – gedurende zo’n 24 jaar. Er werden vragen gesteld over het huwelijk en eventuele scheidingen, maar ook over samenwonen en relaties – twee nieuwe factoren die nog niet veel zijn bestudeerd. De nieuwe gegevens suggereren dat de skills van de moeder, zowel binnen als buiten het huwelijk, kunnen worden doorgegeven aan de kinderen en daarom een rol kunnen spelen in het succes bij het onderhouden van relaties van de kinderen.

Slechte relationele vaardigheden

“Het kan zijn dat moeders die telkens verschillende partners hebben, geen goede relationele vaardigheden bezitten, niet goed omgaan met conflicten, of geestelijke gezondheidsproblemen hebben. Deze zijn dan weer van invloed op hun relatie”, ligt Kamp Dush toe. “Deze gedragingen worden doorgeven aan hun kinderen, waardoor de relaties die hun kinderen hebben, ook minder stabiel zullen zijn.”

Door: Sherita Jager

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme