Jitra
Jitra Mind 1 mei 2016

De 10 momenten waar ik ‘t meest naar uit kijk als de baby geboren is

Over een week of vijftien is het zo ver. Dan wordt onze nummer vier(!) geboren. En met drie heerlijke voorgangers om me heen ga ik extra genieten van die allereerste bijzondere momenten met onze kersverse baby.

Door de drukte van het terugverhuizen uit het buitenland is de aandacht voor deze zwangerschap flink anders dan de voorgaande zwangerschappen. Niet dat ik er helemaal niet mee bezig ben maar ik moet mezelf bewust af en toe op een stoel zetten om bewust bezig te zijn met onze vierde in mijn buik. En juist op die momenten kan ik denken aan alle heerlijke momenten die aan de horizon liggen te wachten. Zoals:

[STAP stap=”1″]

Het allereerste moment van huid op huid contact

Ik kan me niet voorstellen dat er een beter gevoel op de wereld bestaat dan het gevoel dat je krijgt als je pasgeboren baby op je buik ligt. De geur die om een pasgeboren baby heen hangt is magisch zo niet verslavend te noemen. Vandaar ook nummer vier 😉

[STAP stap=”2″]

Dat mijn lichaam precies doet wat het moet doen om het kleine mensje te laten groeien

Ik heb bij de eerste drie kinderen moeiteloos borstvoeding kunnen geven. Ja, ik weet dat dat een luxe is en niet voor iedereen haalbaar is. Zodra mijn babies in de buurt van mijn goed gevulde deco kwamen deed mijn lijf zijn werk en werd het kind gevoed danwel gerust gesteld. Een ideale oplossing voor chaotische types zoals ik.

Dit zijn de onderwerpen die alle kersverse moeders googelen >

[STAP stap=”3″]

De eerste keer dat hij haar papa is

De man is natuurlijk nu al lang haar papa maar de eerste keer dat hij met tranen in zijn ogen haar kleine lijfje in zijn grote handen houdt is voor mij pure liefde en verliefdheid. Liefde voor hem en voor haar. Dat wij samen een mensje kunnen bouwen maakt ons in mijn ogen tot het meest geweldige productieteam dat er bestaat.

[STAP stap=”4″]

Het eerste lachje

Ik weet dat een baby met twee weken nog helemaal niet kan lachen maar in die eerste weken hebben ze dat ultiem tevreden bekkie als ze met gevulde buik tegen je aan liggen. Oogjes gesloten en dan ineens die mondhoekjes omhoog. Voor mij het ultieme bewijs van geluk.

[STAP stap=”5″]

Het moment dat mijn moeder mijn dochter voor het eerst ziet

Dat moment dat je jouw twee belangrijkste rollen mag vervullen; die van dochter en die van moeder. Op dat moment ben ik op beide rollen even trots.

[STAP stap=”6″]

Het eerste glas wijn!

Voor de goede orde moet ik zeggen dat deze lijst niet op volgorde van verlangen is geschreven. Waarmee ik slechts wil zeggen dat ik gewoon af en toe heel heel heel erg veel zin heb ik een goed glas merlot. Bij de haard. Met een stuk ongepasteuriseerde kaas graag. Tijdens de zwangerschap ben ik een 0 % gebruiker. Des te groter het verlangen.

Dank jullie wel voor goedbedoeld advies, experts. Maar dit willen kersverse moeders liever niet horen >

[STAP stap=”7″]

Op mijn buik slapen

Ok, de eerste twee weken liggen die enorme Jopen nog in de weg maar daarna kan ik weer in mijn favoriete houding naast mijn man kruipen. Op mijn buik. God, wat heb ik dat gemist.

[STAP stap=”8″]

Het moment dat broer en zussen hun kleine babyzusje voor het eerst zien

Ze praten er al maanden over. Elke avond krijgt buik een dikke kus en wordt er een lief woordje gefluisterd tegen de baby in wording. Natuurlijk gaat er straks gevochten worden om wie de baby het eerst mag vasthouden maar daar denken we nog even niet aan.

[STAP stap=”9″]

De eerste keer naar buiten

Bij nummer één wachtte ik nog braaf de voorgeschreven tien dagen met naar buiten gaan. Ok, het was ook nog een soort van winter en ik woonde naast het water. Kind drie werd in het Afrikaanse klimaat geboren en was dus al binnen no time in een rompertje aan het free wheelen buiten. Deze keer een Hollandse zomerbaby dus afhankelijk van de bui van moeder natuur zal ik vast eerder dan na tien dagen het ukkie een teug frisse lucht laten nemen.

[STAP stap=”10″]

Het eerste glas wijn

Of had ik dat al genoemd?

Waar kijk jij het meest naar uit? Laat het ons hier weten >

By the way voel jij je ook ultiem moeder op deze 9 momenten?>

Reageer op artikel:
De 10 momenten waar ik ‘t meest naar uit kijk als de baby geboren is
Sluiten