Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Mind 27 apr 2017
Leestijd: 4 minuten

De 11 dingen die een moeder echt bijna nooit afmaakt

Zodra er kinderen komen kun je al die mooie plannen die je had voor woninginrichting, die DIY voornemens om zelf crea bea te gaan doen en die momenten voor jezelf vaarwel zeggen. Een heleboel dingen kun je niet meer doen of nooit meer afmaken en sommige dingen gaan altijd maar door. Welke zijn we vergeten?

De was

Heb je een gezin van vier of meer (was)berg je dan maar. Ben je een jongens moeder net als ik dan draait de wasmachine en droger non-stop en denk je dat je bijna de bodem van de wasmand ziet dan plast #3 wel weer in zijn broek of maakt #2 een buikschuiver over het gras. Vlekkenexpert of niet, de was krijg je voorlopig niet meer weggewerkt.

Een boek lezen

Dat boek dat je al maanden met je meedraagt. Je sleept het van bed mee naar de bank, het gaat mee op vakantie en weer mee terug. Wees es eerlijk? Op welke pagina ben je en wanneer ben je begonnen?

Een goed verhaal vertellen tijdens een dinertje

Je hebt er een paar wijntjes inzitten, zit lekker in je vel. Goed publiek aan tafel en daar komt ‘ie hoor. Zo’n verhaal waar iedereen aan je lippen hangt, werkend naar een climax, veel gelach en ohh’s en aahh’s, maar nee. Het brein werkt niet meer, wat was ook alweer je punchline. Geeft niet hoor, alle moeders aan tafel snappen je. Moederschapsdementie, niks om je voor te schamen.

Fotoboeken inplakken

Nummer 1 heeft waarschijnlijk nog wel de eer van het hebben van een fotoboek van het eerste jaar. Nummer 2 doet het met een aantal fotomapjes en losliggende afdrukken. Nummer 3 heeft een mapje op de computer, nou ja, geen eigen mapje, maar het heet 2014CanonEOS dus daar moet wat bijzitten van de dreumes…

Een hete kop cappuccino

We beweren niet dat je je koffie nooit opdrinkt. Welnee. Het komt vast vaak voor dat je een halflauwe mok terugvindt in de kledingkast van je oudste. ‘Verrek ja, je was de was aan het opbergen.’

Een douche, inclusief haren wassen en ontharen

Sta je eindelijk onder die welverdiende douche, komt er een schreeuwend kind binnen. ‘Mama, doe je daar?’ Jij: ‘Ik heb een momentje voor mezelf, dus wegwezen jij’ is aan dovemansoren gericht, want een minuut later staat die kleine er ‘gesellug’ bij en dat is het ook, maar het betekent wel weer een paar dagen langer rondlopen met oerwoudbenen en okseltapijtjes…

Een telefoongesprek met een andere moeder

‘Ja, en toen zei ze tegen me, je gelooft het niet… Wacht even, mijn ene zoon maakt mijn andere af. Ja, daar ben ik weer, waar was ik, oh ja, nou goed. Die moeder op het schoolplein dus… Hè verdorie. Bello, blijf van die knuffel af.’ Een gezin? Bewaar die telefoongesprekken maar voor na 21.00 uur, maar ja, dan lig je uitgeblust op de bank.

Een hele aflevering van Orange Is The New Black

Ook hier weer. Er is eigenlijk een tussen 06.00 – 21.00 uur tijdperk. Ookwel mommy warzone genoemd, waarin je geen tijd kunt vrijmaken voor iets voor jezelf. Neem een aflevering van OITNB. Na 21.00 uur kun je een poging doen, maar dan lig ik meestal uitgeteld op de bank en blijf ik terugscrollen op Netflix naar het moment waarop ik eerder in slaap viel.

Die DIY fotowand die er zo cool uitzag op Pinterest

Op Pinterest ziet het leven er zo mooi en simpel uit. Ik hou ervan om DIY in te typen en dan te kijken wat uitrolt als ik er een willekeurig woord bij tik. WC rollen is er zo eentje. Of kindertaart. Ja en ook die creatieve fotowand die er én leuk uitziet én herinneringen tot leven brengt. Alleen je maakt hem niet af. Of je doet een poging en het resultaat is niet zoals op het leuke Pinterestplaatje…

Het (wereld) nieuws bijhouden

#grexit, IS, het witte huis in regenboogkleuren, het is over en uit tussen Rafael en Sabia, Dumoulin uit de Tour! Groot nieuws, klein nieuws, in binnen- en buitenland. De nationale nieuwsquiz zou het door het vak moeders nooit gewonnen worden, maar hoe meer kinderen er om je heen lopen, des te minder ruimte er in je hoofd is voor nieuws. Dat de Freek kaartjes op zijn en wanneer de ruilmiddagen waren. Of dat er bij de Plus in Naarden-West toch nog een doos minions gevonden was. Ja, dat nieuws slaan we wel op. Ander nieuws zal even moeten wachten.

Een normale nacht slaap van pak ‘m beet 8 uur aaneen

Need I tell more?

Vond je dit leuk? Dan wil je zeker dit artikel lezen over wat elke moeder voor zichzelf zou moeten doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De 11 dingen die een moeder echt bijna nooit afmaakt
Sluiten