Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Mind 3 apr 2015

De 13 fases die je doorgaat tijdens een vakantie met je gezin

Niet één koppel of gezin is hetzelfde. Gek genoeg hebben we, als het op vakantie aan komt, negen van de tien keer toch dezelfde zorgen en gedachtes.

Wedden dat jouw vakanties en tripjes er ook ongeveer zo uitzien?

1. Voorpret

Oh, zullen we er lekker tussenuit gaan? Alleen maar leuke dingen doen, op terrasjes zitten, lekker eten en jaloersmakende foto’s nemen voor het thuisfront. Je kunt het niet anders omschrijven dat jullie het liefst morgen al weg gaan. Jullie delen dit gevoel van vooruitkijken en fantaseren.

2. Terug naar de realiteit

Want natuurlijk verloopt niet alles vlekkeloos… Jullie zijn uren aan het kibbelen over wat de beste bestemming is en waar het aan moet voldoen. Als jullie dan eindelijk geboekt hebben, kom je erachter dat je naam verkeerd gespeld is op het vliegticket. Of dat de auto niet vakantie-klaar is, óf dat je kind in de geplande week op sportkamp moet.

3. Doen alsof het helemaal niet ingewikkeld is

Uiteindelijk maakt het niets uit dat jullie niet naast elkaar in het vliegtuig zitten, al twee keer autopech hebben gehad of dat je kind niet ophoudt met huilen. Dit wordt een geniale vakantie, want wij zijn leuk en op zoek naar avontuur.

4. De avond ervoor wakker liggen

Staat de wekker wel? Zijn de opladers wel ingepakt? Zitten alle medicijnen wel in de tas? Zijn de knuffels wel mee? Hoe bedoel je, je paspoort ligt niet in het laatje? Zucht.

5. Het moment dat je erachter komt dat je iets belangrijks vergeten bent

Natuurlijk ben je dan al bijna op het vliegveld of al minstens een uur onderweg met de auto. En erger, je partner lijkt het helemaal niet net zo erg te vinden als jij.

6. De relax-gestrest-relatie

Want één van jullie lijkt het allemaal wel prima te vinden en is al helemaal in de vakantiestemming, terwijl de ander compleet gestrest is en liever weer terug naar huis gaat.

7. Door de douane

Of je nou met het vliegtuig gaat of met de auto, er komt een moment dat je door de douane moet. Op het vliegveld is dat vaak nog ietsje spannender, omdat er zoveel is wat je niet mee mag nemen. Natuurlijk hebben jullie niets te verbergen, maar ergens is er toch een zenuwachtig gevoel.

8. De opluchting erna

Hè, nou zie je. Heb je toch álle sieraden afgedaan en geen kinderschaar meer in de tas laten zitten. Good job.

9. Kom je wel op tijd aan?

Iets te vroeg gejuicht… Komen we wel op tijd bij de gate aan? Al die kinderen die nog moeten plassen enzo.

10. Tijd voor de echte test

Jullie vakantie gaat nu beginnen, waarschijnlijk lang geleden dat jullie echt samen weg waren. Kunnen we dat nog wel? Wat als we ruzie krijgen?

11. Het idee dat je eigenlijk nog iets moet doen

Je bent net aangekomen en eigenlijk te moe om nog iets te doen, maar je bent op een nieuwe, onbekende plek en die moet je zoveel mogelijk benutten. Jullie zijn allebei onrustig; moeten we nog iets doen of niet? Eigenlijk zouden we romantisch op het terras van ons huis een flesje wijn open moeten trekken. Maar goed, je bent gesloopt en totaal nog niet geacclimatiseerd.

12. De echte jij komt weer naar boven

Geen verantwoordelijkheden, geen stress, geen deadline, geen huishouden, gewoon helemaal niets. Tijd om weer tot rust te komen en je opgejaagde zelf gedag te zeggen. Lekker keuvelen met je man en de kinderen. Was het maar altijd zo.

13. De fijn-om-weer-thuis-te-zijn kus

Na een fantastische vakantie zijn jullie maar wát blij om weer thuis te zijn. Heerlijk in jullie eigen bed geven jullie elkaar een kus en vallen tevree in slaap.

Weer zin gekregen in vakantie? Bekijk dan ook eens deze 8 Europese stranden ter inspiratie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De 13 fases die je doorgaat tijdens een vakantie met je gezin
Sluiten