Thea Tijssen
Thea Tijssen Kids 5 januari 2016

De 15 meest irritante karakters uit kinderprogramma’s

Ik troost mezelf met de gedachte dat m’n kinderen op een dag te groot zullen zijn voor deze programma’s. En dan hoef ik ze lekker nooit meer te zien. Die programma’s dus. Hier mijn top 15 van minst- naar meest-irritant.

[STAP stap=”15″]

Mickey Mouse uit Mickey Mouse Clubhuis

Begrijp me niet verkeerd! Ik ben dol op Mickey Mouse! Maar wat ze van hem hebben gemaakt bij Mickey Mouse Clubhuis, ik weet het niet, maar hij is niet helemaal goed gelukt. Ik herken niet de Mickey waar ik zo van houd! Om het maar niet over de stem te hebben… Dus helaas toch een vermelding voor deze mislukte rip off.

[STAP stap=”14″]

Max van Max en Ruby

Hij eist altijd dingen. En dat hij vaak maar één woord zegt, is ook vrij vervelend.

[STAP stap=”13″]

Prinses Sofia

Omdat alles zó perfect is aan haar. Ze is lief, knap, slim, attent, schattig. Alles klopt gewoon. Hoe onrealistisch wil je het hebben?

[STAP stap=”12″]

Peppa Pig van Peppa Pig

Dat lachje alleen al. Irritant!

[STAP stap=”11″]

Angelina van Angelina Ballerina

De dramaqueen aller tekenfilmfiguren. Overal maakt ze een drama van. Maar echt. En als ze dat niet doet, gedraagt ze zich als een verwend nest. Schei daarmee uit! Ga toch dansen!

[STAP stap=”10″]

Dora

Omdat ze de hele tijd schreeuwt. Zo voelt dat althans. En ze nooit weet waar ze is (terwijl ze toch echt ‘the explorer’ heet). En ik houd niet van types die tegen de kijker (de kinderen in dit geval) praten, want het is best raar om vervolgens antwoord te geven op haar vragen, maar het is ook raar om dat juist níet te doen.

[STAP stap=”9″]

De kaart van Dora

‘Als je iets ontdekken moet, kijk dan eerst eens even goed op de kaart.’ ‘Op de kaart, op de kaart!’ ‘Zeg dat nog eens?’ Pfff… moe word ik van dat ding. Sowieso is een wegenkaart natuurlijk ontzettend gedateerd, iedereen heeft tegenwoordig google maps, maar dat terzijde.

[STAP stap=”8″]

Piet Piraat

Toegegeven: deze stond ooit lang op nummer 1 bij mij. Gewoon omdat ik destijds een allergie had voor alles wat met Studio 100 te maken had. Inmiddels tolereer ik ‘m: ik kan ernaar kijken, maar om nou te zeggen dat ik er veel plezier aan beleef: nee.

[STAP stap=”7″]

Ruby van Max en Ruby

Eigenlijk wil ik haar steunen, die arme Ruby. Ze voedt namelijk zo ongeveer in haar eentje Max op. (Waar zijn die ouders? Hebben ze hun vervelende kinderen alleen thuis gelaten?) Maar uiteindelijk is Ruby zo bazig dat ze deze plek toch verdient.

[STAP stap=”6″]

Norbert Puck uit Brandweerman Sam

Die klungel presteert het gewoon om alles in de soep te laten lopen. Of in elk geval in brand te laten vliegen. En om nou te zeggen dat-ie ervan leert… Nope! Ik snap heus wel dat er in een serie over een brandweerman af en toen brandjes geblust moeten worden of katten uit bomen moeten worden gehaald, maar waarom moet dat altijd met dezelfde veroorzaker?

[STAP stap=”5″]

Koning Koos van Zandkasteel

Welke vader heet er nou ‘Koning Koos’? En grappig is-ie ook al niet. Punt.

[STAP stap=”4″]

Kabouter Plop van Kabouter Plop

Ik kan er niks aan doen, maar Kabouter Plop mag van mij door de grond zakken. Of door z’n paddenstoel. Waarom? Omdat er (net als in Piet Piraat overigens) alleen maar volwassenen in spelen die overdreven dom doen. Onbegrijpelijk dat dit zo’n succes is.

[STAP stap=”3″]

Fien en Teun van Fien en Teun

Waarschijnlijk omdat ik sowieso niks heb met de sponsor hiervan, kledingmerk Lief! De hele uitstraling van het programma straalt zo overduidelijk ‘Lief!’ uit dat ik er al vanaf de eerste aflevering braakneigingen heb.

[STAP stap=”2″]

Bumba van Clowntje Bumba

Gewoon. Niet uit te leggen. You love him or you hate him. Ik haat ‘m. Sorry.

[STAP stap=”1″]

De Teletubbies – ja, gewoon allemaal

Omdat ze nooit bedacht hadden mogen worden. Ik weet ook wel dat mijn kids (toen ze nog schattige baby’s waren) er veel lol aan hebben beleefd, maar ik heb nooit goed begrepen waarom. Ze vertellen geen leuke dingen, maken al helemaal niets spannends mee én vallen continu in herhaling. Met die koekjes, die stofzuiger en die gedateerde filmpjes. Overigens is het – voor de meekijkende ouder – onbegrijpelijk (en bijzonder irritant) dat iedere aflevering exact hetzelfde filmpje twee keer direct na elkaar wordt uitgezonden. Please! Verdwijn Teletubbies!

Maar gelukkig hoef ik met deze programma’s niet verplicht mee te kijken, heeft de tv ook nog een uitknop én kan ik zappen als ik wil (en als de kids dat ‘toestaan’).

Wat vind jij de meest irritante figuren uit kinderprogramma’s? Praat mee op Famme’s Facebook.

Moet je toch meekijken naar een voor jou minder interessant tv-programma? Doe dan ondertussen een work-out! Maak je jezelf nog nuttig ook. >

Reageer op artikel:
De 15 meest irritante karakters uit kinderprogramma’s
Sluiten