Redactie
Redactie Erop uit 4 juli 2015

Dé 3 campingfestivals die je niet mag missen!

Houd je ook zo van festivals? Op deze hippe campingfestivals is het écht genieten. Je hebt kunst, muziek en gezelligheid om je heen terwijl je lekker kampeert. Dus hangmatje mee en relaxen maar. Marlies van Bijzondere Camping tipt 3 toffe campingfestivals.

1. Tentstock festival

Deze is voor de snelle beslissers: spullen pakken en gáán, want dat kan alleen dit weekend. Wij zeggen: doen. Tentstock is kamperen zoals kamperen is bedoeld: kneuterig en gezellig, en nu mét festivalgevoel. Voor dat festival hoef je niet een speciaal omheind terrein op. Daar sta je namelijk al met je tent, waar je ter plekke wordt verrast met een prachtig programma vol muziek, theater, literatuur en kunst. In tussentijd kun je gezellig samen dansen, koken, een spelletje doen, kletsen en een wijntje delen. Vrijheid, blijheid!
Datum: 3, 4, en 5 juli
Locatie: de Buitenplaats aan de rand van Arnhem.

2. UrbanCampsite Amsterdam

Overnachten in een uniek kunstobject: hoe gaaf is dat? Op de UrbanCampsite kan het. De eindeloze zandvlakte op het Centrumeiland bij IJburg is deze zomer veranderd in een artistieke camping, bestaande uit een openbare tentoonstelling met veertien kunstwerken. Van Bedbug tot Superfire Camp, van Trampotent tot Upside down you turn me. Het wordt nog moeilijk kiezen uit alle unieke logeerobjecten. Ga jij voor de overlevingscapsule? Of de Kite Cabin, waarin je vanuit je bed een schitterend zicht hebt op de sterrenhemel? Ben je sportief aangelegd óf kom je met je kinderen, dan is de Trampotent echt iets voor jullie! Na een paar uur springen, duik je onder de trampoline zo je bed in. Een verblijf op de UrbanCampsite is gegarandeerd een bijzondere ervaring.
Datum: van 1 juni tot 1 september
Locatie: IJburg, omringd door het IJmeer en met uitzicht op Pampus en Durgerdam.

3. De Buurtcamping

Megagezellig en dé kans om je buren (beter) te leren kennen: dat is de Buurtcamping. Ook dit jaar zijn verschillende stadsparken in Amsterdam en Utrecht omgetoverd tot buurtcampings. Ze worden georganiseerd dóór en vóór de buurt. Van yup tot dakloze, van single tot gezin, van muzikant tot kok; samen met je buren maak je de camping. Je mag alleen komen logeren, maar je bent ook welkom om de camping te helpen opbouwen, de receptie te bemannen, als campingverslaggever rond te lopen, buurtkinderen te schminken, alle buren te voorzien van pannenkoeken of dat te doen waar je gelukkig van wordt. Het wordt hoe dan ook een feestje: je keert gegarandeerd terug met mooie verhalen en herinneringen aan bijzondere ontmoetingen.
Datum: 24 t/m 26 juli
Locatie: Amsterdam (Flevopark, Noorderpark, Rembrandtpark, Sloterpark en bij Egeldonk) en Utrecht (Majellapark en het Noordse Park)

Lees ook: 10 redenen om morgen nog een kampeervakantie te boeken >

Reageer op artikel:
Dé 3 campingfestivals die je niet mag missen!
Sluiten