Eva Dusch
Eva Dusch Work & Life 18 dec 2015

Dé 4 interieurtrends voor 2016 die je meteen in huis wil halen

Zin om thuis de heleboel te redesignen voor het nieuwe jaar? Een nieuw behang of frisse kleur op de muur? Snappen we helemaal. Maar voordat je alles omgooit, check eerst even deze vier interieurtrends. Want die zijn zeker de moeite waard.

Het (her)inrichten van je huis blijft een eindeloos project. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en wij vrouwen houden er nu eenmaal van om lekker te rommelen in huis. Plus, na zoveel jaar tegen hetzelfde design te hebben aangekeken wil je ook weer eens wat anders. Nog geen idee wat? Deze ‘criteria’ geven al enigszins sturing.

Natuurlijke materialen

Waren we dit jaar al geobsedeerd door alles dat ook maar enigszins leek op marmer, onze honger naar natuurlijke materialen is nog altijd niet gestild. Zo hebben we al ontdekt dat dít materiaal de waardige opvolger van marmer gaat zijn, naast hout, steen en baksteen. Met een extra focus op zandachtige en korrelige imperfecties.

Retro motieven

En niet zozeer boho slash hippy slash seventies invloeden, maar we gaan meer richting fleurige Aziatische invloeden. Denk zo’n chique Chinese hotelkamer of juist lekker kitcherig.

Metallic en alles behalve glans

Vooral turquoise en goud vormen een veelvoorkomend kleurduo.

Een zee aan pasteltinten

En dat is de reden dat deze kleuren zijn uitgeroepen tot dé twee modekleuren van 2016. Het belangrijkste is dat kleuren veel kalmte en zachtheid uitstralen, iets wat perfect aansluit op onze hang naar meer mindfulness en rust in tijden van stress.

Voor welke trend voor 2016 ben jij wel te porren? Laat het ons weten op Facebook!

Back to black! Waarom de goede dosis zwart juist heel stijlvol is in huis>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dé 4 interieurtrends voor 2016 die je meteen in huis wil halen
Sluiten