Dé 4 interieurtrends voor 2016 die je meteen in huis wil halen

Thuis

Zin om thuis de heleboel te redesignen voor het nieuwe jaar? Een nieuw behang of frisse kleur op de muur? Snappen we helemaal. Maar voordat je alles omgooit, check eerst even deze vier interieurtrends. Want die zijn zeker de moeite waard.

Het (her)inrichten van je huis blijft een eindeloos project. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en wij vrouwen houden er nu eenmaal van om lekker te rommelen in huis. Plus, na zoveel jaar tegen hetzelfde design te hebben aangekeken wil je ook weer eens wat anders. Nog geen idee wat? Deze ‘criteria’ geven al enigszins sturing.

1

Natuurlijke materialenWaren we dit jaar al geobsedeerd door alles dat ook maar enigszins leek op marmer, onze honger naar natuurlijke materialen is nog altijd niet gestild. Zo hebben we al ontdekt dat dít materiaal de waardige opvolger van marmer gaat zijn, naast hout, steen en baksteen. Met een extra focus op zandachtige en korrelige imperfecties.

2

Retro motievenEn niet zozeer boho slash hippy slash seventies invloeden, maar we gaan meer richting fleurige Aziatische invloeden. Denk zo’n chique Chinese hotelkamer of juist lekker kitcherig.

3

Metallic en alles behalve glansVooral turquoise en goud vormen een veelvoorkomend kleurduo.

4

Een zee aan pasteltintenEn dat is de reden dat deze kleuren zijn uitgeroepen tot dé twee modekleuren van 2016. Het belangrijkste is dat kleuren veel kalmte en zachtheid uitstralen, iets wat perfect aansluit op onze hang naar meer mindfulness en rust in tijden van stress.

Voor welke trend voor 2016 ben jij wel te porren? Laat het ons weten op Facebook!

Back to black! Waarom de goede dosis zwart juist heel stijlvol is in huis>