Sterre Touw
Sterre Touw Erop uit 11 december 2017

Dit zijn dé 5 nieuwe kerstfilms die je deze maand wil zien (op Netflix of in de bioscoop)

Het is weer tijd voor kerstfilms, yes! Natuurlijk zijn er ook dit jaar weer films die we écht niet aan ons voorbij mogen laten gaan. Elk jaar weer Home Alone komt op een gegeven moment toch echt je neus uit. Daarom hebben wij een top 5 van nieuwe kerstfilms voor dit jaar voor je verzameld. Met Paddington 2 als ultieme favoriet!

Ok, ok, er zitten vast een aantal diehard Home Alone fans bij en niet ieder kind heeft de reeks ‘kind is boeven te slim af’ gezien. Dus voor wie wil draaien er op diverse plekken bij Pathé Home Alone films of via Pathé online. Voor de rest ga je natuurlijk voor een van deze nieuwe kerstfilms of grote releases waar je al jaren op zit te wachten.

1. Paddington 2

Eindelijk is ie er; het vervolg op Paddington 1. En dan is het ook nog eens de meest ideale kerst-familiefilm. De film bevat een leuke mix van nostalgie, typische kindereigenschappen en knipogen voor de ouders. Het verhaal: Paddington probeert aan geld te komen om een mooi pop-up-boek voor tante Lucy te kopen. Als meestervermommer Phoenix Buchanan (een hilarische rol van Hugh Grant, die heerlijk de draak met zichzelf steekt) het boek steelt, krijgt Paddington de schuld en belandt hij in de gevangenis. Met zijn pleidooi voor vriendelijkheid is Paddington 2 de ideale kerstfilm!

2. A Christmas Prince

Ook Netflix heeft aan nieuwe kerstfilms gedacht en daar zijn we blij mee. De nieuwe romcom ‘A Christmas Prince’ wordt wereldwijd enthousiast onthaald, zo blijkt uit de vele reacties op Twitter. De film gaat over een eigenzinnige journaliste die wordt gevraagd om een reportage te maken over de knappe prins die bijna tot koning wordt gekroond. En ja, in elke scène is wel een kerstboom of een omgeving vol lichtjes te zien. Als je van romantische clichés houdt, is deze film echt een must see.

3. Bad moms 2

De meest ideale kerstfilm om lekker met je vriendinnen heen te gaan. Drie ondergewaardeerde en overbelaste moeders moeten de uitdagingen en verwachtingen van Kerstmis tot een goed einde proberen brengen. En deze keer verwelkomen ze de ultieme vijand: hun eigen moeders. De flinke dosis humor en de herkenbare situaties laten je met tranen van het lachen de bioscoop verlaten. En ja, misschien haal je er nog een beetje inspiratie uit ook. Een fijne opvolger van Bad Moms.

4. Star Wars: the last jedi

Niet echt een kerstfilm, maar wel hét moment om deze blockbuster te releasen.De nieuwste Star Wars film zal op 13 december eindelijk in première gaan. In Star Wars: The Last Jedi gaat de Skywalker-saga verder. Nieuwe personages uit Star Wars: The Force Awakens sluiten zich aan bij legendarische Star Wars-iconen. In een episch avontuur worden eeuwenoude mysteries over de Force en schokkende openbaringen uit het verleden onthuld. Voor de echte diehard fans zijn in veel bioscopen zelfs van te voren marathons georganiseerd en worden de voorgaande Star Wars films achter elkaar doorgespeeld. Iets om naar toe te gaan met oudere kinderen.

5. Christmas next door

Deze nieuwe kerstfilm van Hallmark Channel kun je gewoon op YouTube vinden. Eric Redford is schrijver en schrijft boeken over het vrijgezellenleven. Het is bijna Kerstmis en Eric krijgt de opdracht op te passen op zijn neefje en nichtje. Hij wordt geholpen door April, zijn buurvrouw. Na een tijdje voelen Eric en April zich tot elkaar aangetrokken en worden ze verliefd. Kortom: een lekkere romantische film om bij weg te zwijmelen. Perfect voor een avondje thuis op de bank dus! Vooral als je net het hele huis tot kerstpaleis hebt omgetoverd.

LEES OOK: 10 redenen waarom Love Actually de beste kerstfilm aller tijden is

Reageer op artikel:
Dit zijn dé 5 nieuwe kerstfilms die je deze maand wil zien (op Netflix of in de bioscoop)
Sluiten