Lizette van Loenen
Lizette van Loenen 2. Promotions 24 nov 2016

De 6 allerleukste kerstmarkten waar je dit jaar geweest móet zijn

De temperaturen buiten beginnen al aardig winters aan te voelen. Zeg je winter, zeg je Kerstmis. En zeg je kerst, dan kan een bezoekje aan een kerstmarkt bij onze ooster- of zuiderburen natuurlijk niet uitblijven. Wij hebben de leukste plekken voor je op een rij gezet.

Er is geen betere plek om in de kerstsfeer te komen en om kerstcadeautjes te kopen, dan een gezellige kerstmarkt. Samen met een vriendin in de trein stappen, een dagje heerlijk shoppen en Glühweintjes drinken en met tassen vol goodies rozig weer naar huis reizen. Kom maar op met die Kerst!

Wij tippen de leukste kerstmarkten:

Düsseldorf

In Düsseldorf vind je de kerstmarkt vanaf 17 november in het oude gedeelte van de stad, namelijk in Altstadt. Een gezellige stad die in de laatste maanden van het jaar op en top tot kerstwalhalla wordt omgetoverd. Mocht je de kerstmarkt van binnen en buiten gezien hebben en nog wat geld in je portemonnee hebt zitten, kun je ook het gezellige centrum in voor een flinke shopsessie.

Keulen

Keulen maakt elk jaar een groot feest van de kerstmarkt. Op het grote plein in de stad, met als decor de Duitse Dom vind je gezellig verlichte kraampjes met de lekkerste kersthapjes en -drankjes. Wat wil je nog meer?

Antwerpen

Als je naar België gaat, dan kun je natuurlijk niet anders dan een bezoekje te brengen aan de kerstmarkt in Antwerpen. Hij is groots, gezellig en uniek. De markt is door verschillende straten in het centrum heen gebouwd en je kunt er zelfs schaatsen op de speciaal aangelegde ijspiste.

Brugge

Ben je meer van het authentieke, rustigere sfeertje? Dan is de kerstmarkt in Brugge de place-to-be. De stad heeft elk jaar twee kerstmarkten: eentje op de Grote Markt, waar je in tientallen houten kraampjes de lekkerste broodjes en winterse souvenirs kunt kopen. De andere markt staat in de Simon Stevinstraat: de drukste winkelstraat van Brugge. Shop ’till you drop, dus!

Parijs

Wie bovenop de kerst-gezelligheid ook nog voor een vleugje l’amour wil gaan, moet natuurlijk naar de stad van de liefde. Net als de stad zelf, zijn de kerstmarkten in Parijs enórm. Ze lopen door de belangrijkste wegen van de stad, waardoor je direct aan sightseeing doet.

Lille

In Lille maken ze er echt een feestje van, zo rond kerst. De lichtjes en aankleding zorgen voor een sprookjesachtige sfeer, zodat je een instant kerstgevoel hebt zodra je de stad binnenkomt. Heb je aan de kerstmarkt niet genoeg, dan kun je terecht in de overige 3900 (!) winkels in de stad.

Tip

Kan je niet wachten om te gaan, dan hebben we nog een handige tip. Wist je dat je met de trein al voor negentien euro (!) in Duitsland, België of Frankrijk zit? Instappen in je eigen woonplaats en praktisch op de kerstmarkt weer uitstappen. Nog relaxer wordt het niet, dachten we zo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met NS International

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De 6 allerleukste kerstmarkten waar je dit jaar geweest móet zijn
Sluiten