Maaike Helmer
Maaike Helmer Persoonlijk juli 5, 2015

De 6 handigste relatie skills

Er zijn bepaalde dingen waaruit je veel kunt aflezen binnen een relatie. Hoe gaan jullie bijvoorbeeld om met conflicten? Welke relatie skills zijn het handigst? Nou, met onderstaande kom je een heel eind…

1. Blijven praten

Niet alleen is het belangrijk dat je het gevoel hebt dat je je gedachten en gevoelens kunt delen met je partner, ook moet dat wederzijds zijn. Kritiek geven heeft weinig zin, nuttiger is met zijn tweeën te kijken hoe je een situatie waar één van jullie niet tevreden over is kunt verbeteren. Probeer humor ook in te zetten, lachen maakt dingen een stuk beter verteerbaar.

2. De neuzen dezelfde kant op

Als jullie in een discussie terechtkomen, blijf dan bij het onderwerp. Niet goed is het als jullie in een ‘ja maar jij… nooit’ of ‘jij… altijd!’-gesprek terechtkomen. Vaak verharden partners in hun standpunt om maar gelijk te krijgen. Het gaat er niet om of je gelijk hebt of krijgt, maar dat je er samen uitkomt. Dit in gedachten houden zorgt ervoor dat je op een opbouwende manier met conflicten omgaat.

3. Ken je partner…

Veel mensen zien hun partner als iets vanzelfsprekends. Niet handig, want dan vóelt hij zich ook zo. Wat weet je eigenlijk van hem? Wat voor boeken leest hij graag? En zijn favoriete vakantiebestemming, ken je die? Wie zijn mensen die veel invloed op hem hebben gemaakt? Als je je verdiept in hoe hij in elkaar zit, is het makkelijker je op hem af te stemmen. Dit geldt andersom ook. Kortom: minder aanvaringen.

4. En ken jezelf

Naast je te verdiepen in de ander, is het ook belangrijk je te verdiepen in jezelf. Wat zijn je sterke en zwakke kanten, wat kun en wil je aan jezelf verbeteren? Hoe ga je om met stress? Als je jezelf kent, ben je ook een betere partner.

5. Steek tijd in jezelf

Niet alleen laat je daarmee zien dat je het beste met jezelf voor hebt en dus respect hebt voor jezelf (wat je aantrekkelijk maakt voor je partner), ook laat je zien dat je investeert in een toekomst sámen. Gezond leven betekent namelijk – hopelijk – samen langer leven.

6. Zet de klok op romantiek

Soms vlieg je elkaar in de drukte van het dagelijks leven voorbij. Ruim dus bewust tijd in voor romantiek, een avondje wat drinken aan het strand, samen koken, jullie lievelingsfilm (her)kijken, het zorgt ervoor dat jullie elkaar weer zien in een ander licht dan die van de dagelijkse drukte.

Tips & tricks voor een lange, gelukkige relatie? Je vindt ze hier! >

Welke kunnen we hier nog aan toevoegen? Praat mee op Facebook!

Reageer op artikel:
De 6 handigste relatie skills
Sluiten