Eva Dusch
Eva Dusch Erop uit 25 feb 2016

De 6 leukste tips voor uitjes in de voorjaarsvakantie

Jij hebt geen agenda nodig om te weten dat het weer voorjaarsvakantie is (of binnenkort is). Maar misschien wel handig om te weten is waar je moet zijn voor wat leuke activiteiten. Geen inspiratie? Famme heeft een aantal leuke uitjes voor je op een rij gezet.

Je hoeft heus geen stampvol programma te bedenken om de kinderen te vermaken. Ze kunnen prima zelf buiten spelen, knutselen of bedenk samen een leuke activiteit. Want wist je dat samen spelen ook wonderlijke voordelen heeft voor je werk? Maar een dagje op pad is ook erg leuk, er staat immers genoeg op de agenda.

[STAP stap=”1″]

Het Nijntje museum

Nog maar net geopend en nu al een gigantische trekpleister in Utrecht. Met het Nijntje museum is de herkenbare en vrolijke wereld van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes vertaald naar een fysieke plek. Het bestaat uit verschillende ruimtes die allemaal hun eigen thema hebben, van het huis van Nijntje tot de dokter, het bos en de dierentuin. Het museum is op de plek gekomen van het Dick Bruna huis dat vorig jaar juli haar deuren sloot. Kinderen meenemen naar een museum, daar beginnen de meeste ouders niet eens aan. Maar wedden dat je ze hier zonder mokken of huilen mee naartoe krijgt. De vraag is eerder: komen jullie allemaal ook weer thuis?

[STAP stap=”2″]

De bioscoop


Het heet voorjaarsvakantie, maar op een paar zonnestralen na schreeuwt het weer nog keihard winter. Dus hoe fijn is het om op een regenachtige en koude dag de bios in te duiken. Het aanbod voor kinderen is immers groot: van Buurman&Buurman en Woezel&Pip tot Zootropolis en Dummie de Mummie. Ben jij geen voorstander van bioscoop-snacks zoals M&M’s en Popcorn? Misschien zijn deze gezonde hapjes een idee!

[STAP stap=”3″]

Het Fantastische Kinderfilm Festival


Dit gezellige festival reist langs verschillende filmhuizen in het land. Van Amsterdam tot Groningen en Breda. Er draaien korte, lange, grappige, ontroerende, verse en klassieke films voor kinderen van 2 t/m 9 jaar. Naast films zijn er ook veel andere activiteiten zoals het maken van stop-motion filmpjes en kun je ‘pricknicken’ in de wonderlijke speeltuin.
Bekijk hier alle locaties van het festival.
t/m 4 mei 2016

[STAP stap=”4″]

Zien, horen en proeven

Bron: Tumblr

Het MuZIEum in Nijmegen is een hit voor alle nieuwsgierige wezens (ja, zelfs wij als ouders). In dit museum kom je erachter hoe belangrijk je ogen zijn. Hoeveel weegt een oog bijvoorbeeld? En wat gebeurt er als je eten proeft in het donker? Je kunt kiezen uit twee soorten belevingen: ervaar binnen hoe het is om helemaal niks meer te zien of ga de stad in en ontdek tijdens Expeditie ribbelroute hoe het is om slechtziend te zijn.

De vrijwel blinde George maakt prachtige GIF’jes over hoe hij de wereld ziet>

[STAP stap=”5″]

Sesamstraat viert feest

Bron: Schooltv

Precies veertig jaar geleden kwam de eerste aflevering van het kinderprogramma op televisie en dat moet gevierd! En dat gebeurt met de theatervoorstelling ‘Bonte avond in Sesamstraat’ en de tentoonstelling ’40 jaar Sesamstraat’. Alles is lekker theatraal opgezet en je kunt de televisiehelden nu zelfs ontmoeten. Blijf via Facebook op de hoogte en reserveer hier tickets voor de voorstelling.
t/m 30 juni

[STAP stap=”6″]

De Escaperoom

Bron: Facebook

Je dacht toch niet dat we stiekem niet ook een beetje aan de ouders hebben gedacht? Escaperooms zijn al een tijdje een mega succes onder volwassenen, maar nu is er ook de kinderversie. Mocht je geen idee hebben waar we het over hebben: je wordt als groep opgesloten in een Escaperoom, bijvoorbeeld een kelder of gevangenis, en moet hier binnen 1,5 uur uit zien te komen met behulp van raadsels en opdrachten. Superspannend! Bedenk je van tevoren wel goed of je kinderen niet te jong zijn en of ze niet in paniek raken van een afgesloten kamer.
Kijk hier voor meer info.

Thuisblijven tijdens de vakantie is geen probleem. Beter nog: er kleven vele voordelen aan>

Reageer op artikel:
De 6 leukste tips voor uitjes in de voorjaarsvakantie
Sluiten