Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 7 dec 2015

De 6 meest verschrikkelijke soorten speelgoed die je aan je kind kunt geven

Is Sinterklaas afgelopen weekend ook bij jou thuis geweest? We hopen voor je dat de goedheiligman niet (per ongeluk) een van deze dingen aan je kinderen heeft gegeven. Superleuk voor je kinderen natuurlijk, maar een nachtmerrie voor de ouder. Misschien hadden we dit lijstje vorige week moeten plaatsen, maar ach… Dan had je kind de lol niet meer gehad. Heb jij al spijt van deze aankopen?

1. Als het herrie maakt

Een typisch voorbeeld is deze Barbie die regelmatig ‘what the fuck’ roept. Maar buiten dat is speelgoed met geluid gewoonweg irritant. Een brandweerwagen die dertig flikkerende lichtjes heeft en ondertussen zijn sirene laat loeien afgewisseld met een toeter? Zorg dat het ding een aansluiting heeft voor een koptelefoon.

2. Als het een bewegingssensor heeft

Je kunt nooit meer even de kamer van je kind binnen sneaken.

3. Als het bij een bepaalde set hoort

De kans is groot dat je kind gaat zeuren om ieder poppetje of item uit de serie. Ben je gezwicht en heb je de hele set gekocht? Dan vindt-ie wel weer iets anders om te gaan sparen.

4. Als het een enorme zooi produceert

Met Kerst eet ik weer aan de antieke tafel van mijn ouders. Mét glitters tussen de eiken nerven dankzij een knutselwerkje dat ik twintig jaar geleden maakte. Wat we hiermee willen zeggen: m’am step away from the glitter als je het niet decennialang in je huis wil tegenkomen! En dan zwijgen we nog maar over kinetisch zand wat nóóit zo goed blijft plakken als in de reclames. Bij ons vliegen al snel brokstukken van het zandkasteel af die vervolgens, je raadt het al, door het huis zwerven. Leed al geschied? Spreek een duidelijke speelplek af. Een andere optie is om alleen speelgoed groter dan je hand te kopen, maar ja… Da’s ook zo sáái.

Bron: Tumblr

5. Als ze er papa of mama bij nodig hebben

Koop je deze trikes, fietsen, scooters te vroeg, dan krijg je er de kromme rug gratis bij. Oh en geef je zo’n etende/poepende babypop, dan is de kans groot dat jij het eten mag mixen en de baby schoonmaken én een luier omdoen. Telkens. Weer. Opnieuw. Geen probleem natuurlijk, maar dat je het weet!

6. Als het lijkt op een Ikea-bouwpakket

Als de fabriek al zo druk bezig is geweest met het speelgoed maken/inpakken/verkopen, hadden ze het dan niet direct ook in elkaar kunnen zetten en de stickers erop kunnen plakken? Probeer maar eens een 22-stappen handleiding te volgen met een ongeduldige peuter in de buurt die de stickers alvast op de tv heeft geplakt. Heb je dit soort speelgoed gekocht? Dan weten wij al wat jij vandaag gedaan hebt.

Hoe irritant speelgoed soms kan zijn, de gelukkige gezichten van je kinderen maken gelukkig veel goed.

Heb jij stiekem spijt van iets dat je afgelopen weekend hebt gegeven? Reageer op onze Facebook!

Reageer op artikel:
De 6 meest verschrikkelijke soorten speelgoed die je aan je kind kunt geven
Sluiten