Maaike Helmer
Maaike Helmer Kids 2 november 2015

De 6 oudervragen waar nog niemand hét antwoord op heeft

Kinderen. Hartstikke leuk, maar er zijn van die vragen waar je als ouder gewoon géén antwoord op krijgt. Onderstaande zul je, ondanks alle goedbedoelde adviezen, gewoon zelf moeten uitvinden. Want elk kind is weer anders.

1. Doorslapen. Hoe dan?!

Het ene kind slaapt supermakkelijk door, het andere houdt er een volledig eigen ritme op na en bij nummer drie vraag je je weleens af of het niet stiekem een vampier is, omdat die vooral ’s nachts leeft. Helaas is er op dit gebied geen algemene baby handleiding. Iedere baby heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Door trial and error kom je er vanzelf achter wat werkt voor jouw kind. En nét als je het dreigt op te geven, slaapt-ie opeens moeiteloos door. Zul je altijd zien.

2. Een woedeaanval in de supermarkt. Waarom?!

Nou, gewoon, omdat het kan. En omdat ze áánvoelen hoe vreselijk je het vindt. Perfect pressiemiddel om die lolly te krijgen, toch? Nee dus. Maar krijg ze dan maar eens úit die woedeaanval. Weglopen, meedoen, soms werkt er niets, soms werkt iets opeens terwijl je het niet verwacht (‘Loop je nou gewoon mee? Ja? Huh? Dat ging makkelijk…’). En natuurlijk gebeurt het volgende keer wéér…

Bron: Tumblr

3. Bijten, da’s toch niet relaxed?!

Yep, sommige kinderen zijn echte bijters. En iedereen heeft tips. Terugbijten. Niet terugbijten. Praten. Negeren. De mensen die geen tips hebben, kijken je veroordelend aan. Gelukkig is het maar een fase. Er zijn maar weinig dertigers die nog steeds bijten, zullen we maar zeggen.

4. Borstvoeding; nou já, waarom pakt ie niet?

Of: waarom komt er niet genoeg melk uit, waarom heb ik kloven, etcetera, etcetera. Bijna geen enkele borstvoeding loopt gesmeerd. Zo romantisch als het lijkt, zo rauw is soms de werkelijkheid (en je tepels). Gelukkig gaat ook dit voorbij.

Bron: Fabula

5. Waarom eet hij niet gewoon?

Eten. Het perfecte middel voor de peuter om zijn eigen willetje door te drukken. Er is ook geen pijl op te trekken; het ene kind is gek op fruit, de ander weigert consequent vlees en een derde krijgt geen groente naar binnen. Je kunt het leuker voor ze maken door ‘sperziebonenfriet’ te faken, maar er zijn ons maar weinig gevallen bekend van plotse sperziebonenfrietfreaks. Wat we wél weten: hoe meer je er ‘een ding’ van maakt, hoe leuker je kind dit machtsspelletje vindt.

6. Waarom maakt een vliegtuig kinderen gek?

Tja, geen idee. En het zal allicht niet voor alle kinderen gelden. Maar stel je voor dat jij opeens ingesnoerd zit in een klein stoeltje terwijl je kleine lijfje is gebouwd op bewegen? En dat onduidelijk is voor hoe lang, want vijf uren klinkt in je kleine oortjes als FOREVER? Zou jij waarschijnlijk ook niet blij van worden. Zul je altijd zien dat hij de hele vlucht onrustig is, maar tijdens het landen plots in slaap valt…

Dit zijn trouwens de 14 beginnersfouten die íedere ouder maakt… >

Welke vragen heb jij nog niet beantwoord gezien? Praat erover mee op Facebook!

Reageer op artikel:
De 6 oudervragen waar nog niemand hét antwoord op heeft
Sluiten