De 7 tofste kinderkamers van 2016

Check de statementwieg van plexiglas!

Kids

JA! Het is tijd voor een nieuwe baby- of kinderkamer. Wat een prima plan. Maar dan begint de keuzestress. Wat te doen? Deze zeven trends zijn de hits du moment. Kijk, keur en kies.

1

De Poederig Roze Kamer

Voor iedereen die een klassieke maar anti-tuttige meisjeskamer blieft: ga voor poederig roze met vintage toef. Voor een sjieke en toch ultiem zoete uitstraling. Met een fijn roze dekentje en een lekker wollig poederroze tapijt kom je een heel eind. Kijk deze hitkamer dan.

2

De Genderneutrale Kamer

Geen zin in een obvious jongens- of meisjeskamer? Ga voor genderneutraal. Echt, het is een ding in baby- en kinderkamerland. Want oh zo cool, creatief en actueel. De sleutelwoorden: hout, naturel, wol, uitgesproken kleuren, grafisch, anti-bloemetjes en pro-geel.

Plus deze vintage rotan wieg is ook geweldig leuk en verbijsterend genderneutraal. Op Marktplaats is een mooie vintage rotan wieg te koop.

Oh en deze ‘woven wall hangers’ horen er ook erg bij. Hup, naar Marktplaats jij.

3

De Sterrenbeeldenkamer

Aanschouw de tattootrend van dit moment – maar dan aan de muur: sterrenbeelden. Stoer, dromerig, avontuurlijk. Perfect voor kinders met interesse in ons sterrenstelsel en de ruimte. Bovendien heel tof in combinatie met zwart-wit prints en artsy lampen.

4

De Wolkenkamer

Ook al zo dromerig, maar vooral fijn gimmicky. Schattig, creatief, en vooral lief. Heus, je wil het. Al helemaal als je een stenen muur over hebt en zin hebt om een paar wolken te verven. Maar een leuk wolkenbehang werkt ook.

Is zo’n hele wolkenmuur je te dol? Ga voor een wolkenlamp als middelpunt.

5

De Kamer met Statementwieg

Waarom een makkelijk wiegje van de plaatselijke babyshop als je ook een dik statement kunt maken? Hoe leuk en hypermodern (en toch een tikje nineties) is dit bijzondere bed van plexiglas? Weer eens wat anders dan een afgebladderd vintage exemplaartje niet?

6

De TuinKamer

Planten zijn al gigantisch populair in de woonkamer. Wel, nu gaat ook de baby- en kinderkamer op groen. En dat is mooi nieuws. Kijk maar.

7

Luchtballonnenkamer

Wat is het een ster van een sfeermaker: de luchtballon. Ze geven de kinderkamer een vrolijke, toffe twist. Deze ballonnen zijn DIY. Je kunt ze maken van ouderwetse papieren lampionnen.

Wat is jouw ideale baby- of kinderkamer? Show ‘m op onze Facebook.

Oh, en check vooral ook even deze dottige pakjes voor baby’s eerste dag.