Redactie
Redactie Body 11 jan 2015

Dé 8 foodtrends voor aankomend jaar

2014 was hét jaar van de superfoods en suikervrije producten, niemand kon er omheen. Hennepzaad, tarwegras, elke week zagen we iets nieuws in de schappen liggen. Na de jaarwisseling wordt het de hoogste tijd om vooruit te kijken. Wat gaat 2015 ons brengen op culinair gebied? Wij zetten de grootste trends alvast voor je op een rij.

Ook 2015 belooft een smakelijk én verrassend jaar te worden. We gaan nieuwe dingen proberen, bestaande producten vervangen en vooral beter opletten. Zou jij deze foodtrends proberen?

1. Zuivelvrij

Een grote trend die in 2015 flink zal doorzetten. Eerst moest je nog naar de biowinkel voor een pak sojamelk, nu heeft de lokale supermarkt een uitgebreid assortiment zuivelvrije producten. Denk aan amandelmelk, rijstmelk, haverdrink, maar ook aan yoghurt en kookroom. Ook restaurants en hotels spelen hier handig op in.

2. Insecten

Jumbo is de eerste Nederlandse supermarkt die insectenburgers in de schappen legde. Het is misschien even wennen, maar ze smaken eigenlijk best lekker. Insecten zitten boordevol eiwitten en winnen snel aan populariteit.

3. Hummus

Deze Oosterse puree op basis van kikkererwten vinden we steeds vaker terug in Nederlandse koelkasten. Hummus is voedzaam, bevat veel antioxidanten en kan gebruikt worden als heerlijke groentendip. Liefhebbers hebben gelukkig steeds meer keus en wij zijn benieuwd naar de nieuwe smaken van 2015.

4. Nieuwe meelsoorten

Programma’s zoals Heel Holland Bakt en Rudolph’s Bakery zijn mateloos populair. En vind het je het gek? Bakken is ook geweldig leuk! Nieuw is het experimenten met diverse meelsoorten. Waarom kiezen voor tarwemeel, als je ook boekweitmeel, rijstemeel, kokosmeel of amandelmeel kunt gebruiken? Om maar een een paar opties te noemen.

5. Lichter eten

Dit houdt in: kleinere porties en beter verteerbaar voedsel. Als het kan vervangen we pasta, rijst, brood en zelfs pannenkoeken voor een volkoren variant. Meer vezels zijn beter voor je spijsvertering, waardoor je je minder snel opgeblazen voelt.

6. Vers eten

Wat is er toch met ons eten gebeurd? Die vraag stellen mensen zichzelf steeds vaker. Alleen door je voedsel zelf te bereiden weet je wat erin zit. Voorverpakt voedsel bevat veel verborgen stoffen, waar we in 2015 met een grote bocht omheen lopen. Lees voor extra informatie onze snelcursus etiketten scannen.

7. Minder verspillen

We zagen deze trend al voorbij komen op bekende kookzenders. Tv-koks gaan werken met restjes en laten ons zien hoe we ons voedsel maximaal kunnen gebruiken. Het is daarbij ook nog eens heel goed voor je portemonnee. Wij kijken uit naar nieuwe recepten.

8. Vet mag weer

Om vet te vermijden, grijpen veel vrouwen naar de light producten. Gelukkig komen we dit jaar tot inkeer. Je lichaam heeft vet nodig en met name onverzadigd vet uit noten en vis. Wist dat de term ‘0% vet’ inhoudt dat er vaak extra koolhydraten zijn toegevoegd? Het product moet toch ergens zijn ‘body’ vandaan halen.

Reageer op artikel:
Dé 8 foodtrends voor aankomend jaar
Sluiten