Thea Tijssen
Thea Tijssen Relatie 13 jun 2016

De 9 verschrikkelijkste dingen die gescheiden ouders doen op dates

Ga je je voor het eerst na je scheiding weer storten in de wondere wereld die daten heet? Let dan even op. Dan vertellen we hier even wat je vooral níet moet doen.

Want dit soort dingen doen gescheiden mensen dus. En dat weten we dan weer van andere gescheiden mensen die door schade en schande wijs zijn geworden. En die de volgende dingen dus allemaal niet meer doen:

[STAP stap=”1″]

Ze verontschuldigen zich voor het feit dat ze gescheiden zijn

Wat je ook doet, ga jezelf niet verontschuldigen voor je liefdesgeschiedenis. ‘Sorry, ik ben dus gescheiden.’ Hoezo ‘sorry’? Mensen scheiden aan de lopende band! Die dingen gebeuren.

[STAP stap=”2″]

Ze praten eindeloos over hun kinderen en honden

Soms gaan mensen de hele date door over hun gezin en hun huisdieren. Laten ze continu foto’s zien van hun Labrador en puberdochters. Wat wil zo iemand daarmee zeggen? Dat-ie een leuke familieman is en geen enge sociopaat? Oké. Misschien toch maar niet doen.

Ben jij een gescheiden moeder? Dan herken jij vast wel deze emoties.

[STAP stap=”3″]

Ze kunnen niet stoppen met praten over alles wat ze met hun ex hebben gedaan

Dat je met iemand op date gaat die nét gescheiden is en daar nog aan moet wennen. En dus elke zin begint met ‘we’ of ‘wij’. ‘Wij gingen altijd naar Frankrijk op wintersport’, ‘Oh, dat leuke tentje aan het IJ, daar kwamen wij elk weekend in de zomer’. Leer voordat je op date gaat even dat je niet meer ‘wij’ bent, maar ‘ik’. Net wat leuker voor je gezelschap.

Dit zijn de drie dingen waar gescheiden vrouwen zich het meest druk over maken tijdens de scheiding.

[STAP stap=”4″]

En toch, zijn ze de hele date bezig met slecht praten over diezelfde ex

Zoveel mensen kunnen de hele date lang hun ex zwart maken: die verschrikkelijke, gekke, compleet gestoorde, enge, vieze, narcistische ex. Er zijn zelfs mensen die elk onderwerp zó draaien dat jullie het ineens wéér over zijn ex hebben. Maakt niet uit waarover jullie praten: het weer, de actualiteit, het lekkere eten… Alles komt terug op die verschrikkelijke ex. Mannen én vrouwen maken zich hier schuldig aan overigens.

[STAP stap=”5″]

Ze gaan er vanuit dat hun date wel een op-seks-belust figuur moet zijn

Sorry, maar dat je gescheiden bent, betekent niet dat je er dan meteen maar op springt. Het fijne aan gescheiden zijn, is juist dat je verschillende opties open kunt houden. Dat je keuzes hebt.

[STAP stap=”6″]

En ondertussen sturen velen van hen zelf na de date meteen seksueel getinte whatsappje’s

Da’s best gek als je het tijdens de date zelf totaal niet over seks hebt gehad. En er al helemaal geen seksueel getinte opmerkingen zijn gemaakt. En dat je dan bij thuiskomst ineens een what’s appje krijgt met een oneerbaar voorstel. Huh? Heb je wat (hints) gemist?


Maar stel dat je toch nieuwsgierig bent naar sexting. Hier nog wat redenen om er (wat vaker) aan te doen.

[STAP stap=”7″]

Ze appen tijdens de date als een gefrustreerde puber

Als je een chirurg bent die elk moment kan worden opgeroepen voor een transplantatie, dan snap ik die smartphone op de hoek van de tafel. Maar als je geen beroep hebt waarbij het om leven en dood draait? Hoezo zou je dan de hele tijd gefocust moeten zijn op je telefoon? Ik hoorde van een (gescheiden) vriendin die een date had met een (ook gescheiden) man: hij keek amper op van z’n smartphone. Elke app’er kreeg meteen een app’je terug. Elke Facebookpost van vrienden werd meteen door hem geliked. Kom dan niet naar die date! Naar je telefoon kijken, kan ook thuis op de bank.

[STAP stap=”8″]

Ze zagen hun date helemaal door over zijn of haar liefdesgeschiedenis

Het gebeurt regelmatig dat een date met een gescheiden persoon op de volgende manier begint: ‘Ben je ooit getrouwd geweest? Dus je bent gescheiden? Wat is er gebeurd? Ging hij vreemd? Had jij een affaire? Sloeg hij je?’ Oké, snijd maar even een ander onderwerp aan misschien. Over aansnijden gesproken, ‘vierde’ jij je scheiding ook met een scheidingstaart?

[STAP stap=”9″]

Ze kunnen niet eens bedenken wat ze tijdens de date willen gaan doen

Het is echt zo’n dooddoener als iemand je mee vraagt op date en vervolgens zegt: ‘Geen idee, wat wilde jij graag gaan doen?’ Als jij iemand mee uit vraagt, dan bedenk je dus ook zelf wat jullie gaan doen. Het hoeft niet heel ingewikkeld te zijn: een drankje drinken in een coole hotelbar kan bijvoorbeeld al te gek zijn. Maar mannen (en vrouwen!) die besluiteloos zijn en niets leuks kunnen verzinnen, worden doorgaans niet voor een tweede date gevraagd.


Ben jij ook gescheiden, maar wil het niet vlotten met daten? Al eens aan LinkedIn gedacht als potentiële visvijver? >

Reageer op artikel:
De 9 verschrikkelijkste dingen die gescheiden ouders doen op dates
Sluiten