Marleen Vos
Marleen Vos Erop uit september 10, 2014

Deze designhotels zijn über kind- én oudervriendelijk

Adults-only spa’s, gratis oppas op de gekste tijden, romantische diners à deux en een stijlvolle inrichting die zowaar niet continu ‘kijk uit!’ of ‘afblijven!’ schreeuwt. Echte familievriendelijke hotels en resorts – van die plekken waar onze kinderen én wijzelf ultiem vakantie kunnen vieren – oh hulde, ze bestaan!

Famme’s culi editors Claire en Vera staken de loftrompet al af over het Portugese Martinhal, maar vlak ook onderstaande parels niet uit. Nu alleen nog een vakantieadres zien te vinden dat dit soort heerlijkheid ook betaalbaar weet te regelen…

Jean Michel Cousteau Resort – Fiji

Highlights: de familiehutten met spectaculair uitzicht over de oceaan, de nachtnanny service, dagelijkste yogalessen, watervalhikes, het eco-design en de (onder)wateractiviteiten. De gratis Bula Club is een topper waar je kinderen en passant nog wat opsteken ook. Hoe gaaf is bijvoorbeeld een middag tropisch snorkelen onder leiding van een marine-bioloog?

Calcot Manor – Cotswolds, UK

Highlights: de familiekamers van twee verdiepingen met aparte kinderslaapkamers. En ouderwets licht pakken behoort weer tot de mogelijkheden, want voor alle babybenodigdheden wordt desgewenst ter plaatse gezorgd. Maar ook hulde voor de fine dining, de outdoor hottub en gratis ‘babylistening’: wanneer je wilt, houdt een nanny een oortje in het zeil.

Soneva Kiri – Koh Kood, Thailand

Highlights: de omgeving (waterval-picknicks, boomtopdiners….anyone?) en voor de kleineren een kidsclub die hun stoutste dromen overtreft. Het bamboo boomdorp is gebouwd in samenspraak met kinderen en heeft een ophaalbrug als ingang, een glijbaan als uitgang en allerlei bijzonder ingerichte kamers.

Mia Resort – Nha Trang, Vietnam

Highlights: de combinatie ‘familievriendelijk’, ‘budget’, ‘boutiquehotel’ en ‘privéstrand’ is een even goddelijke als zeldzame luxe. Verder extra bonuspunten voor het veilige strand en de child care waar je je kind(eren) met een gerust hart even achterlaat als jij en je partner toe zijn aan rust en stilte in de spa.

Castiglion del Bosco – Toscane, Italië

Hightlights: de omgeving. 16 km2 UNESCO Werelderfgoed, oftewel een immense outdoor speeltuin met beekjes, watervallen en verborgen ruïnes. Een walhalla voor actieve, wat oudere kinderen. Verder scoort dit imposant luxe landgoed hoge ogen met fine dining, de kookworkshops (ook voor kinderen), wijnproeverijen en de familievriendelijke infinitypool met adembenemend uitzicht.

Esencia – Riviera Maya, Mexico

Highlights: privé yogasessies, butlers en duikinstructeurs, kooklessen voor kinderen, heerlijke zwembaden omringd door het mooiste tropische strand van de omgeving en elke dag twee uur gratis een meertalige oppas tot je beschikking. En o ja, als je geen zin hebt in gesjouw met kilo’s luiers, doekjes en babyhapjes, laat de boel dan lekker thuis. Het hotel legt graag een voorraadje aan in je kamer.

Reageer op artikel:
Deze designhotels zijn über kind- én oudervriendelijk
Sluiten