Eva Dusch
Eva Dusch Body 24 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

De beste muziek om bij in slaap te vallen

We zingen onze kids elke avond met alle liefde in slaap. Maar zelf kunnen we soms ook wel wat hulp gebruiken om ons melatonineniveau te laten stijgen. Dus pluggen we rond het avonduur graag nog even in op Spotify (het zalvende geluid van Passenger, yes please). Het muziekprogramma sloeg de handen ineen met the National Sleep Foundation (NSF) om een lijst te maken van de beste sleepy songs.

Om een helder beeld te schetsen van ons luistergedrag rond de nachtelijke uurtjes, bladerde Spotify door 2,8 miljoen verschillende nummers en selecteerde daaruit de twintig meest beluisterde songs. De resultaten zijn ronduit eh, verrassend.

De stem die ons het snelst in slaap doet dommelen is die van ginger-wonderboy Ed Sheeran. Zijn hit ‘Thinking out loud’ topte wereldwijd de charts en verderop in de lijst komen we nog zes(!) andere nummers van hem tegen. Maar we praten bijvoorbeeld ook over Sam Smith’s ‘Stay with me’ (snappen we heel goed) en Ellie Goulding’s “Love me like you do’ (deze dan weer niet).

Relaxed of sexy?

Aangezien niet elke nacht hetzelfde is, wordt er gelukkig ook nog onderscheid gemaakt tussen de verschillende stemmingen zoals relaxed, sexy en love. Een beetje slaapkamerromantiek kan namelijk ook prima aangezwengeld worden door de juiste tunes. Zo scoort de warme stem van Hozier het beste op ‘sexy’ en is John Legend de ultieme koploper als het gaat om de lovesongs. Afijn, de lijst biedt je uren aan ontspannende en slaapverwekkende slowjamz die je niets anders beloven dan een goede nachtrust. Benieuwd naar de rest van de lijst? Zie het hier.

Tamelijk briljant: deze jongen maakt hits na met huishoudartikelen >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De beste muziek om bij in slaap te vallen
Sluiten