De beste tips voor een huis vol gasten als je klein woont

De feestdagen, dat betekent gezelligheid en een huis vol vrienden en familie. Oeps, raak jij stiekem ook al gestresst? Want hoe moet dat toch, met al die gasten inclusief kinderschare in dat bescheiden appartement of die eengezinswoning? Geen nood, met deze tips heb óók jij supergezellig!

Ach, stop eerst maar met zuchten over de chaos van rondrennende kinderen en teveel mensen in de keuken. Focus je op de voordelen die een klein, knus wonen heeft – zo is het een eitje om het hele huis te vullen met de heerlijkste etensgeuren. Bovendien is het niet de rúimte die mensen zich welkom laat voelen, maar de sfeer.

Zó haal jij het meest uit je bescheiden stulpje:

[STAP stap=”1″]

Overdrijf niet met de uitnodigingen

Het is belangrijk dat je gasten zich fijn voelen en het comfortabel hebben, dus wees realistisch met het versturen van de uitnodigen. Of het nou een zitzak, plek op de bank of een krukje is, zorg dat elke kont een zitplaats heeft.

[STAP stap=”2″]

Delegeer en besteed uit

De meeste mensen vinden het fijn als ze kunnen helpen met iets. De Perfecte Gastvrouw uithangen en alles zelf willen doen, is dus nergens voor nodig. Prima toch als een ander het voorgerecht of dessert wil verzorgen, zodat jij ruimte in je keuken overhoudt?

Heb je gasten van buiten jouw stad of streek, zet dan wat lekkernijen van een lokale bakker of restaurant op het menu. Hup, weer een last van je schouders, én je schotelt je gasten meteen iets verrassends en nieuws voor!

[STAP stap=”3″]

Bereid zoveel mogelijk van tevoren

Dat scheelt niet alleen ruimte in je keuken, maar zorgt ook dat je het gezellig kunt hebben met je gasten (in plaats van als een kip zonder kop rond te stressen).

[STAP stap=”4″]

Maak ruimte

Ruim een paar schappen of andere oppervlakten leeg (de spullen die er normaal staan, verhuis je tijdelijk in een doos naar de slaapkamer), zodat drankjes of borden ergens kunnen staan.

[STAP stap=”5″]

Ga niet los met decoraties

We geven toe: het is valt niet mee het huidige aanbod van Intratuin of Flying Tiger te negeren. Maar hooguit wat extra groen toevoegen aan je interieur is genoeg om sfeer en schwung te creëren zonder dat het messy wordt. ken.

[STAP stap=”6″]

Maak ruimte voor de jassen, sjaals en mutsen

Zet ergens zo’n hip en handig kledingrek neer, desnoods in je slaapkamer.

[STAP stap=”7″]

Formeer een ‘drankstation’

Hup, op één tafel, alle drankjes en glazen bij elkaar, zodat je gasten zich vrij voelen zelf iets te pakken. Zet dit zalige tafeltje NIET in je keuken – zo houd je daar ruimte en overzicht en voorkom je dat mensen de deuropening versperren doordat ze blijven hangen voor een praatje.

[STAP stap=”8″]

Snacks, hapjes, snacks!

Als je wat comfort food appetizers klaar hebt staan als je eerste gasten komen, weet je zeker dat er geen kleine maagjes rammelen en kinderen al te druk worden. Bovendien: samen knabbelen = gemoedelijk samenzijn. Tapasachtige hapjes gaan er bij iedereen wel in!

[STAP stap=”9″]

Zorg voor knutselwerkjes of leuke activiteiten voor de kinderen

Je weet zelf maar al te goed hoe zenuwslopend het kan zijn om je kinderen mee op visite nemen. Vermaken ze zich wel? Slopen ze niets? Kijken ze geen films die ze nog niet mogen zien? Dus geef je gasten rust door hun kinderen te vermaken met iets wat bij ze past.

Probeer één van deze knutselideeën of leg stempels en stiften neer zodat de kleintjes de tafelloper kunnen versieren.

[STAP stap=”10″]

Ga er lekker uit

Buiten een frisse neus halen en wat spelletjes doen in het park: gezellig én lekker, vooral na het eten.

[STAP stap=”11″]

Houd je verwachtingen relaxt

Dat je geen balzaal hebt, je VT Wonen-interieur niet tot z’n recht komt met zoveel mensen erin en je oma’s erfstuk op zolder moet zetten: so what? Als je het maar gezellig hebt met elkaar. En kinderen vinden niets leuker dan samen rond de salontafel eten, zittend op de grond.

Heb je meer of betere tips? Deel ze op onze Facebookpagina!

Hier vind je tips om het samen met de kinderen gezellig te hebben aan de kersttafel!>

Reageer op artikel:
De beste tips voor een huis vol gasten als je klein woont
Sluiten