De challenge is in volle gang

Famme’s Muriel is halverwege De Gave Huid Challenge waarbij ze twintig dagen lang tips en adviezen opvolgt om een betere balans te vinden in haar leven en te werken aan een gezonde en gave huid. Hoe het haar vergaat lees je hier.

Laat ik voorop stellen dat ik wel van een uitdaging houdt. Ik hou van een competitie element, van samen iets aangaan en ik hou van resultaat. Alleen kun je me beter vragen om achterstevoren op skischoenen een halve marathon te lopen, dan deze veel subtielere challenge te doorlopen. Waarbij je elke dag de discipline en structuur moet opbrengen om kleine beetjes te veranderen.

Kleine dingen

De kern van een betere balans in je leven, lekkerder in je vel zitten en een mooie huid hebben zit in kleine dingen met een groots effect op de langere termijn. Goed slapen bijvoorbeeld. Dat zit niet in één keer een lange ruk maken van 14 uur, maar stelselmatig 8 uur slaap pakken en de randvoorwaarden voor goede nachtrust hanteren (hoe moeilijk ook soms, zeker als je kleine kinderen hebt).

Ik kreeg deze week een mail van De Gave Huid Challenge dat ik veel water moet drinken. Duh, zul je denken. Natuurlijk is veel water drinken goed voor je. Precies wat ik dacht. Toch tipte ze me om standaard een klein flesje water in mijn tas bij me te dragen om altijd water bij de hand te hebben en in deze simpele oplossing ligt de kern van beter voor jezelf zorgen verborgen.

Aandacht geven

De meest simpele dagelijkse momenten van jezelf verzorgen, jezelf aandacht geven en jezelf serieus nemen leveren het meeste op en dat is wat De Gave Huid Challenge mij tot nu toe leert. Een van de tips die mij direct resultaat oplevert is:

‘Zet morgen je wekker 15 minuten eerder. Zo heb je tijd om uitgebreid te douchen, je gezicht te reinigen en je op te maken. Zo begin je de dag veel fijner!’

Ik doe dit nu 6 dagen en ik voel me een stuk lekkerder dan de dagen waarop ik ongedoucht met alleen deo op en een plens water in mijn gezicht de dag in stap. En wat een zwarte lijn en dot mascara doen voor mijn gevoel is zo’n groot verschil dat de 15 minuten eerder opstaan alles waard zijn.

Ik heb zelf ook besloten om een uur eerder te gaan slapen en elke avond uitgebreid de tijd te nemen om alle indrukken van de dag samen met de make-up van mijn gezicht te poetsen. Ik gebruik nu elke dag de Vichy Normaderm dagcrème en, net als Famme lezeres Laura ons op de Famme Facebook vertelt, smeer ik ‘s avonds de Vichy Normaderm nachtcrème detox. Door de crème in te masseren en daar de tijd voor te nemen krijgt mijn huid een extra oppepper.

Het valt me op dat ik er al wat uitgeruster en frisser uitzie. En mijn omgeving geeft dat ook aan. Die extra momenten inbouwen lijken onmogelijk als je 24/7 bezig bent met werk, huishouden en kinderen. En het loont echt de moeite om de speciale huidverzorging te gebruiken waar je huid om vraagt tijdens momenten van stress.

To be continued!

Foto Muriel: Hannah Mentz

Reageer op artikel:
De challenge is in volle gang
Sluiten