De dag dat ik besloot mijn kledingstijl te veranderen

Plots veranderde er iets. Met het moederschap en het klimmen in leeftijd besefte Muriel dat er iets niet meer klopte. De manier waarop ze zich kleedde. Tijd voor een garderobe update en met resultaat.

Collega R. stopt terwijl ik voorbij loop. ‘Muur! Wat zie je er mooi uit.’ Ik ontvang het compliment vol verve, want er is inderdaad iets veranderd in mijn kledingstijl en -keuze. Ik draag een soepel vallende witte blouse, met een lichtblauwe wollen pantalon. De afgelopen maanden ben ik me langzamerhand wat meer naar mijn leeftijd, maar vooral nieuwe ik gaan kleden. Mede door mijn vele verhuizingen (waarin de kledingkast elke keer weer overhoop en in dozen ging) moest ik concluderen dat een groot deel van de broeken, truien, shirtjes en jurken niet meer paste bij wie ik ben. Een ondernemer en moeder met swag. Swag? Ja, ik moest het ook even opzoeken, maar het klopt in dit plaatje.

Swag

Swag komt van de straten in Amerika. Via rappers en coole gasten wordt het steeds vaker in de Nederlandse taal gebruikt. Nu nog bij jongeren, maar straks overal, ik vertel het je. Het betekent zoveel als je uniek kleden met een eigen stijl. Die past bij wie jij bent. En het staat dus voor jouw uitstraling, persoonlijkheid en eigenheid. Swag kun je niet kopiëren. Het zit ‘m niet alleen in kleding, maar ook in jezelf zijn en vol zelfvertrouwen in het leven staan. Maar daar helpt goede kleding mij dus wel enorm bij. Swag dus, niet alleen voor coole baardemansen of hippe vloggers.

Langzaamaan ben ik nu mijn hele garderobe aan het veranderen. Ik neem er de tijd voor en heb de afgelopen tijd nieuwe kledingstukken en merken ontdekt die meer bij mijn huidige ik passen. En dat levert een overzichtelijk ‘rekje’ op met kledingfavorieten:

De blouse

Wat moeten we hier nog over vertellen? Als mannen denken het alleenrecht te hebben op de blouse aka het overhemd dan hebben ze het mis. De blouse bij de vrouw rukt op als nooit te voren. Een kraakheldere witte bij een jeans of eentje met een coole print die je boven een mooie chique broek draagt. Helemaal wild wordt mijn kerel als ik zo’n pencil skirt (zwarte kokerrok) draag met een getailleerde blouse er strak in gestopt. Ubervrouwelijk en een succesnummer.

Het jurkje

Op zich een no brainer, want iedereen heeft wel een LBD in de kast hangen. Toch ben ik meer jurkjes gaan dragen. Het levert me een vrouwelijker gevoel op en je trekt het zo aan. In de zomer blootbeens en richting herfst met een mooie panty. Hakken aan en gaan. Zo simpel kan het zijn.

De poncho

De jas heb ik op de langere baan geschoven. Die gaat eigenlijk alleen nog maar aan als het koud is. Met een poncho ben je warm en vooral über vrouwelijk. Ooit scoorde ik een poncho in Peru. Naast een geweldige herinnering aan een fantastische solo reis ook een beauty van een poncho van Alpaca wol. Ik ben hem kwijtgeraakt en daar kan ik serieus nog regelmatig van balen (het is vijf jaar geleden). Nu heb ik meerdere nieuwe ponchos die passen bij diverse outfits.

De broek

Het aller makkelijkst schiet je natuurlijk een spijkerbroek aan. En hop weg ben je. Maar met een mooie broek van een bijzondere stof voel ik me veel gekleder. Zelfde handeling, broek aanschieten, totaal ander resultaat. Ik dacht dat losvallende broeken van fijnere stoffen mij niet stonden, maar het tegendeel is waar. Nu shop ik wollen exemplaren en soepel vallende broeken in opvallende kleuren. Ok, de spijkerbroek gaat er niet helemaal uit maar het stapeltje ‘anders’ groeit gestaag.

Accessoires

Ik gaf er nooit zo veel om. Een mooie zonnebril, bijzondere tas of een extra item om je kleding iets extra’s te geven zoals een sjaal. Toch werkt het. Met één of meerdere accessoires ga je net even meer gekleed de deur uit. Voor mijn veertigste kreeg ik mijn eerste echte en prijzige designer tas. Heb ik ‘m om mijn arm dan voel ik me een ander mens. En zo werkt het ook met die goede zonnebril en warme mooie sjaal.

Merkfavorieten
Naast de keus voor specifieke kledingstukken ben ik ook op ontdekkingstocht gegaan naar nieuwe merken die passen bij mijn swag en kwaliteitsnorm. Want ik wil mooie spullen, maar heb daar niet extreem hoge bedragen voor over. Zo ontdekte ik het merk Eterna, dat mij vooral voorziet in prachtige blouses van goede kwaliteit, prijs en snit. Het Good Shirt keurmerk dat Eterna voert staat garant voor de beste kwaliteit en een duurzaam en eerlijk productie proces. De witte blouse móet je gewoon in je basic garderobe hebben. Staat geweldig bij een mooie spijkerbroek of wollen slim fit pantalon. Mocht je een mooi cadeau voor je partner zoeken dan zijn de non-iron overhemden een uitvinding.

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief van Eterna ontvang je maar liefst 20% korting op je aankoop.

Bron: Eterna

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met Eterna

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De dag dat ik besloot mijn kledingstijl te veranderen
Sluiten