Kids 9 mrt 2016 Redactie

De geboorte van deze bijzondere tweeling is uniek

Normaal legt Robin Baker geboortes vast als professionele geboortefotograaf, maar dit keer was zij zelf aan de beurt. De foto’s zijn stuk voor stuk prachtig.

Al eerder kwamen we deze bijzondere foto van Robin Baker tegen als prijswinnaar in de ‘International Association of Professional Birth Photographers’ 2016 beeld van het jaar-competitie. Wat bleek? Er was een hele reeks met foto’s van de geboorte van de tweeling.

foto1

Een van de kinderen werd geboren in een vruchtzak en dat is uitzonderlijk. Geboortes in een vruchtzak komen maar bij 1 op de 80.000 geboortes voor. Dit gebeurt doordat de vliezen niet breken tijdens de bevalling, waardoor het kindje in de vliezen wordt geboren.

foto2
foto3

Robin heeft nu zo ver geperst dat het hoofdje zichtbaar is en blijft staan. ‘Het hoofdje staat’. Na enkele weeën wordt het kindje dan geboren.

foto4
foto5
foto6
foto7
foto8

Sommige vrouwen kiezen voor een bevalling in bad, omdat het een manier van pijnstilling is en omdat het
helpt bij het ontspannen. Bovendien is de overgang van warm vruchtwater naar warm badwater voor de baby een stuk rustiger.

foto9
foto10
foto11
foto12

Heb jij zelf ook je geboorte vastgelegd? Reageer op onze Facebook>

Bekijk ook : Deze 7 bevallingsfoto’s zijn zojuist benoemd tot de beste van de wereld>

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
De geboorte van deze bijzondere tweeling is uniek
Sluiten