Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Erop uit 16 februari 2015

De gele kaart van Zlatan Ibrahimovic: de reden geeft je kippenvel

Zlatan Ibrahimović trok afgelopen weekend zijn shirt uit tijdens de voetbalwedstrijd PSG – Caen in de Franse Ligue 1. De reden voor het uittrekken van zijn shirt is om met zijn tientallen nieuwe tattoo’s aandacht te vragen voor honger in de wereld.

Met zijn tattoos van namen van allerlei mensen in de wereld, vraagt de ambassadeur van het Wereldvoedselprogramma aandacht voor de hongersnood in de wereld. 805 miljoen mensen, waaronder veel kinderen lijden aan honger, vertelt hij in de prachtige clip die opgenomen werd voor het World Food Program. Een van zijn mooiste boodschappen luidt:

‘I have supporters all over the world. From now on I want this support to go to the people who suffer from hunger, they are the real champions. So whenever you hear my name, you will think of their names’ – Zlatan

Held die Zlatan Ibrahimović

De dienstdoende scheidsrechter had geen keuze, want je shirt uittrekken op het veld, dat mag niet. Zlatan heeft maar liefst 50 namen op zijn lichaam laten tatoeëren van verschillende mensen die honger lijden. Een vertegenwoordiging van 80 miljoen mensen die onderdeel zijn van het Wereldvoedselprogramma en de 805 miljoen mensen die niet genoeg te eten hebben. Het is Zlatan’s manier om zijn fans bewust te maken van het feit dat de hongersnood groot is in de wereld. Zijn doel? Als je aan hem denkt, denk dan ook even aan al deze mensen. Dat hij geel heeft gekregen, zal hem een worst wezen. De tattoo’s zijn van tijdelijke aard, maar dat doet helemaal niets af aan de boodschap die hij verkondigd.

Bekijk hier de video

Nog meer superhelden? Lees hier over 19 mannen die het bewijs leveren: vaders zijn echte superhelden!

Reageer op artikel:
De gele kaart van Zlatan Ibrahimovic: de reden geeft je kippenvel
Sluiten