Kids 22 jan 2016 Iris Kodde

De grootste fout die zelfs de meest voorzichtige ouders maken bij autozitjes

Waar je met mooi weer nog weleens staat te twijfelen of je de auto of de fiets neemt, gaat met deze helse kou de voorkeur toch wel vaker richting de auto. Maar let op, want het is gevaarlijk als je je kind te dik aangekleed in het autostoeltje zet.

Als de auto hard moet remmen, kan er veel kracht komen staan op de gordels van het zitje. Deze kracht gaat zo door de vulling van de jas heen, waardoor je kind uiteindelijk té los in het zitje zit. Hierdoor kan hij bijvoorbeeld naar voren schuiven, tegen de stoel voor hem.

Wat dan wel?

De tip die wordt gegeven is om je kind aan te kleden met verschillende, strakkere lagen. Een andere optie is om een dekentje in de auto te leggen, voor óver het zitje met de gordels heen.

208eab0ba740fd3ec009d4e6c8a5ff2a

The car seat lady laat in onderstaande video zien waarom dit zo belangrijk is.

Heb jij een goede tip? Reageer op onze Facebook!

Nog steeds niet helemaal zeker of je kind wel helemaal veilig zit? Hier zijn 6 fouten die zelfs de voorzichtigste ouders maken bij autozitjes >

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
De grootste fout die zelfs de meest voorzichtige ouders maken bij autozitjes
Sluiten