Redactie
Redactie Kids 20 mei 2016

De hechte band van eeneiige tweelingen heeft nu nóg een voordeel

Heb jij een eeneiige tweeling? Stop dan nu waar je mee bezig bent want we hebben een verrassend leuk (én belangrijk) feitje voor je! Jouw tweeling leeft (mogelijk) langer door de speciale emotionele band.

Uit eerdere onderzoeken bleek al dat mensen die getrouwd zijn of er veel vriendschappen op na houden langer leven (yes!) Sociale contacten en relaties zijn dus kennelijk goed en gezond voor ons. Zo ook bij tweelingen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek, uitgevoerd door Deense onderzoekers en gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS One.

Bron: Etsy

Onderzoek

Nu blijkt dat eeneiige tweelingen tot hun 65e minder vaak onverwachts overlijden dan mensen zonder tweelingbroer of zus. Zo hebben tweelingvrouwen 10% meer kans dan vrouwen zonder tweelingzus om op hun 65 nog in leven te zijn. Ook de mannen hebben profijt van een tweeling zijn; zij hebben namelijk minder vaak last van chronische ziektes.

Maar wat is daar de precieze reden voor? Sterke sociale contacten zorgen ervoor dat je beter voor jezelf zorgt en dat je steun krijgt op de momenten dat je het nodig hebt en daardoor ben je minder vaak ziek. Aangezien tweelingen een sterke emotionele en sociale band hebben, ontwikkelen zij dus minder gezondheidsklachten. Het gaat hier dan vooral om de eeneiige tweelingen.

Heb jij een tweeling? Of wil je meepraten over het onderzoek? Dat kan hier!

Waarschijnlijk weet je het al, maar alstublieft! 7x de waarheid over het opvoeden van een tweeling

Reageer op artikel:
De hechte band van eeneiige tweelingen heeft nu nóg een voordeel
Sluiten