Redactie
Redactie Kids 13 december 2014

De iPad wordt steeds populairder onder kinderen

Waar kinderen vroeger vooral ruzie maakten over het verdelen van de barbie’s (of LEGOstenen), is daar tegenwoordig een nieuw discussiepunt bijgekomen: wie mag er op de iPad? Bijna iedereen heeft er wel één in huis, maar dat het schermpje zó populair was…

Kinderen zitten steeds jonger op internet en spelen games op smartphones en tablets. Elke ouder van een dreumes kan beamen met grote ogen hebben zitten toekijken hoe de kleine het swipen moeiteloos onder de knie kreeg. Ze spelen games op de iPad, kijken filmpjes op de computer, én ook op school is technologie overal te vinden. Grote sites zoals Google en Youtube ontwikkelen momenteel zelfs speciale software voor kinderen onder de twaalf!

Maar het volgende feitje zal je misschien wél verbazen: iPad is inmiddels de bekendste merknaam onder kinderen! Althans, dat beweert het bedrijf Smarty Pants dat een enquête hield onder ruim 6500 kinderen tussen de 6 en 12. Niks Disney, M&M’s of McDonalds, kinderen denken massaal aan het platte appel schermpje. Ook thuis kan dit tot grappige discussie’s leiden:

Foto: Gülden Siner-Sir

“Lieve Mam, dit kan zo niet langer. Kaan is te jong om met een iPad te spelen! Hij moet 8 of 7 zijn, anders niet!”

Gaat het er bij jou thuis ook zo aan toe? Laat het ons weten!

Lees ook eens:

Famme-discussie: heeft jouw kind al een digitale identiteit?
Dit geloof je niet: baby’s zetten zelf selfies online!

Reageer op artikel:
De iPad wordt steeds populairder onder kinderen
Sluiten