Redactie
Redactie Kids 29 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

De jongste is ook écht de leukste thuis, volgens onderzoek

Ben jij of heb jij een jongere broer of zus? Dan komt dit je vast bekend voor. De oudere variant is wat serieuzer, terwijl de jongere versie een rasentertainer is. Klopt ook, want onderzoek wijst uit dat het jongere kind grappiger blijkt.

Het onderzoek komt van het onderzoekscentrum YouGov waarin aan de jongere en oudere broer of zus werd gevraagd wat hun meest positieve karaktertrekken zijn. Het jongere kind vindt zichzelf grappiger en ziet zich in vele gevallen zelfs als lievelingetje. Het oudere kind beschouwt zichzelf als meer succesvol en georganiseerder.

‘Zoet, die kleine’

Het is ook niet zo gek dat het jongere kind grappiger blijkt, want ze zijn vaak minder gedisciplineerd dan hun grotere broer of zus. Daarbij staan ze vaker in de spotlights, want ‘kijk nou, die kleine pollewop is zo schattig!’ De grote broer of zus voelt zich verantwoordelijk voor hun kleine bloedverwant en zijn dus serieuzer.

Wat een komediant

Wat kwam er nog meer uit? Het jongere kind blijkt zich prettig te voelen bij humor, terwijl de oudste van de twee zich op zijn of haar gemak voelt bij rust en regelmaat. Leuk weetje: grote, bekende comedians zijn allemaal het jongere kind. Eddie Murphy, Jim Carrey, Ellen DeGeneres en zelfs Charlie Chaplin hebben een oudere broer of zus.

Lees ook
19 redenen waarom een grote broer vet cool is
16 redenen waarom een grote zus het mooiste cadeau ooit is
7 redenen waarom mannen met een zus de perfecte partner zijn

Wij zijn eigenlijk ook wel stiekem benieuwd naar de ‘negatieve’ eigenschappen van de broers en zussen. Hoe liggen de verhoudingen bij jullie thuis? Deel je ervaringen met ons!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De jongste is ook écht de leukste thuis, volgens onderzoek
Sluiten