Redactie
Redactie Kids 27 mei 2016

De kinderopvangtoeslag gaat omhoog: ouders gaan er honderden euro’s op vooruit

Maak jij je zorgen over hoe je de opvang van je kinderen bolwerkt? Goed nieuws! Vanaf volgend jaar wordt er namelijk meer geld vrijgemaakt om je kleine spruit naar de kinderopvang te brengen. Vandaag besluit de ministerraad daarover.

Maar om hoeveel geld gaat het? Er zou al 100 miljoen vrijgemaakt worden (volgens het Belastingsplan) en daar komt nu nog eens 200 miljoen bovenop. Vooral voor de midden- en hogere inkomens is dit goed nieuws, want zij er gaan financieel flink op vooruit. Gezinnen waarvan de beide ouders werken gaan er zo’n duizend euro op vooruit, afhankelijk van het salaris van de ouders en de kosten van de opvang. Bij lagere inkomens wordt de opvang voor een groot deel al vergoed, dus die gaan er minder op vooruit.

Kleine rekensom: een gezin met een gezamenlijk inkomen van 50.000 euro met kinderen in de dagopvang kunnen een toeslag van 179 euro extra verwachten, volgens RTLnieuws. Gaan de kleintjes volgend jaar naar de buitenschoolse opvang, dan levert dat een voordeel van 359 euro op. Ben je alleenstaand en heb je een minimumloon óf zit je juist goed in de slappe was? Dan ga jij er het meest op vooruit. Gezinnen met een inkomen van 120.000 euro en kinderen in de dagopvang krijgen er 944 euro bij. Heb je juist kinderen in de buitenschoolse opvang, dan is het 668 euro.

Doordat de overheid de afgelopen jaren vooral bezuinigde, liep het aantal ouders dat hun kinderen naar een opvang bracht terug. Blij met dit nieuws? Reageer hier!>

Overweeg je een oppas? Lees dan eerst deze 10 voor- en nadelen van een nanny of au pair!>

Reageer op artikel:
De kinderopvangtoeslag gaat omhoog: ouders gaan er honderden euro’s op vooruit
Sluiten