De kleurentrends voor je interieur!

Ho, stop! Voordat je dit paasweekend naar de meubelboulevard sjeest (of volgende week als het rustiger is), lees eerst dit artikel. Dan ben je helemaal up to date wat betreft de kleurencombinaties die nu je van hét zijn. In een notendop!

Eigenlijk kun je kiezen voor twee opties. Of je houdt je muren licht en natuurlijk en gaat voor kleur in je kussens, tapijt, kunst of meubels. De tweede optie is om een diepe, warme kleur voor je muren te kiezen en in je accessoires met kleuren te werken die mooi bij je muren combineren. Gooi je de twee opties door elkaar, dan wordt je interieur een al snel een kleurenzooitje.

Paarstinten

Toen we hoorden dat Pantone’s kleur van het jaar radiant orchid (ofwel: paars) was, moesten we toch even slikken. Is paars niet to much? Maar we zijn om! We zagen paars en zusjes roze en rood overal voorbij komen. Belangrijk is om een mooie combi te vinden (met neutrale kleuren, of juist warm geel) en het paars niet te ver door te voeren. Liever een statement piece, dan meerdere paarse spullen.

Blauwe tinten

Donkere muren zijn al een paar jaar een trend en nog steeds zien we allerlei mooie tinten langskomen. Deze donkere blauwe kleuren combineer je mooie met kleuren als geel, goud en texturen zoals koper en messing.

Natuurlijke tinten

Duh! Natuurlijk zijn wit tinten niet een nieuwe kleurtrend, maar het is wel de best vriend van iedereen die van minimalistisch houdt. Wit, ivoor en beige wordt gebruikt om rijkere kleuren, druk textiel en statement meubelen in hout te compenseren. Mooi!

Reageer op artikel:
De kleurentrends voor je interieur!
Sluiten