De Kutcakes affaire

Phileine leest de bizarre tweet van Dr. Oosterbaan. Zwanger van nummer drie en geheel geen onbekende op de afdeling gynaecologie kan ze het niet laten om voor eens en altijd te vragen: ‘Waarom heren, waarom?’

Lieve mannelijke gynaecologen,

Met het schaamrood op mijn wangen ben ik aan deze brief begonnen. Want wat ik net heb gelezen durf ik maar met moeite te herhalen. Kutcakes affaire. Een wel heel geestig gevonden bewerking van het woord cupcakes affaire. Wat was het geval? Collega Oosterbaan deelde de traktatie die hij die ochtend in de personeelskamer van de afdeling gyneacologie vond op het wereldwijde web. Ja, het hele wereldwijde web. Je zou zeggen dat specialisten over het algemeen een bovengemiddelde intelligentie hebben en afkortingen als www begrijpen maar dat was in het geval van collega Oosterbaan duidelijk niet zo.

Mevrouwen Bibsen

Hij dacht een gezellig ‘tweetje’ de wereld in te sturen om de grauwe februari maandagochtend wat op te vrolijken. Dus binnen twee seconden was de wereld getuige van een dozijn lichtroze, niet te versmaden, wel zeer treffend gedecoreerde cupcakes. Twaalf deels geschoren mevrouwen bibsen die de ontvangers uitnodigden eens gretig in te bijten. Dat de creatieve co-assistente haar weekenddriften in de keuken had weten te temmen, ok. Dat zij het gevolg hiervan wilde delen met haar collega’s, iets minder ok maar toch nog enigszins te snappen. Het is immers ook een zonde om twaalf poezen zonder reden bij het vuil te zetten. Maar dat collega Oosterbaan een reden vond om deze zoete weergave van zijn dagelijkse bezigheid te delen met zijn twittervrinden vind ik een onbegrijpelijk feit.

Brandweerman vs. poezendokter

Ik vind het sowieso vrij onbegrijpelijk dat er mannen in deze wereld zijn die hun passie halen uit het bestuderen van private vrouwenzones. Is dat een roeping? Weet je dat vanaf je tweede? Net zoals mijn broer toen al wist dat hij brandweerman moest worden?
Hoe vertel je dat aan je puberende vrienden als je over ‘later als ik groot ben’ praat? Wat vertel je je partner ’s avonds aan de dis? ‘Vandaag een heel bijzonder exemplaar gezien, aardige patiënte maar door een nog onbekende oorzaak had ze wat last van vaginale erosie, mag ik de jus even schat?’

Zoete vorm

Misschien is een bijkomend gegeven van jullie beroep dat er door vrouwen toch een beetje argwanend wordt gekeken naar de motieven. Het toch al niet echt ontspannen bezoekje aan jullie wordt er niet makkelijker op als we weten dat wat jullie zien wellicht geëvalueerd wordt op het net, al dan niet in zoete vorm. Niets ten nadele van jullie harde werken en prettige hulp bij mijn voorgaande bevallingen maar ik ben tegenwoordig van het kamp ‘vrouwelijke gynaecoloog’. Of me dat net zo goed bevalt als de mannelijke tegenpartij zal blijken in juni. De uitkomst zullen we dan vieren met ouderwetse beschuit met muisjes. Misschien plaats ik nog wel een foto’tje op twitter.

Met een licht verwarde groet,

Phileine

Reageer op artikel:
De Kutcakes affaire
Sluiten