De lady comp: ken jij dit anticonceptiemiddel al ?

Famme’s Florine wordt gestoord van die anticonceptie-onzin. Dit heeft alles te maken met haar PCOS* en frustratie tegenover hormonen van buitenaf. Tegenover koper in haar lichaam en het feit dat ze, wat ze ook gebruikte, er last van heeft. Nee, het is afgelopen. Ze ging op zoek en vond ein-de-lijk iets waar ze blij mee is. Althans, dat moet nog blijken.

Het is niemand ontgaan, het interview met The Green Happiness-dames in het NRC, ruim een week geleden. Iedereen heeft er een mening over, maar wat mij vooral is bijgebleven was het stukje over een anticonceptiemiddel waar ik nog nooit over had gehoord. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik ben een voorstander van gezond eten en zo, maar laten we ons er niet té druk over maken. Misschien moeten we ons eens bezighouden met het feit dat we vrijwel allemaal anticonceptiemiddelen slikken of gebruiken, maar dat we totaal geen idee hebben wat dit nou voor invloed heeft op ons lichaam. Ook hier mag je iets van vinden, maar ik blijf het een gek idee vinden, die hormoonverstorende middelen. Enfin, een condoom is uiteraard een optie, maar tussen hormonen, koper en het condoom zit weinig. Of eigenlijk: niks. Of: zwanger worden. Totdat mijn oog dus viel op dat ene woord, de ‘Lady-Comp’.

LEES OOK: Anticonceptie met of zonder hormonen? Wat moet ik doen?

Temperatuurmetingen

Nee, dit is geen sponsored story, dit is een oprecht artikel omdat ik denk dat ik voor mezelf de oplossing heb gevonden. De ‘Lady-comp’ is een handzaam apparaat dat je een gedetailleerd inzicht geeft in je menstruatiecyclus. Door middel van temperatuurmetingen laat het precies zien wanneer je vruchtbaar bent en wanneer niet. Gedetailleerder dan ‘gewoon een thermometer’. Ons lichaam heeft eigenlijk dus al een natuurlijk anticonceptiemiddel bedacht waar we best gebruik van mogen maken.

Betrouwbaar?

Nu vraag je je natuurlijk af? Is dit wel zo betrouwbaar? Ja. 99.3% om precies te zijn. Net zo betrouwbaar als de pil. Alleen mag je met dit apparaat even geen seks hebben tijdens de aangegeven ‘ovulatie-periode’. Nou goed, als dat het ergste is? Dan zijn er altijd nog condooms. Ik heb ‘m besteld en houd jullie op de hoogte! Mocht ik toch onverhoopt zwanger zijn, dan hoor ik dus bij die 0.7%. Over zwanger zijn gesproken, je schijnt ‘m ook juist te kunnen gebruiken als je zwanger wilt worden. Laat me even weten als jullie hem al gebruiken. Drop je ervaring hier.

Website: Lady-Comp

LEES OOK: Dames en heren: maak kennis met de ‘dick click’.

* het polycysteuze-ovariumsyndroom, waarbij de eierstokken te veel mannelijk hormoon produceren.

Reageer op artikel:
De lady comp: ken jij dit anticonceptiemiddel al ?
Sluiten