Anne Broekman
Anne Broekman Kids 14 okt 2016

De leugentjes van jonge kinderen: Schattiger dan dit wordt het niet

Hoe goed je ze ook opvoedt, hoe hard je ook je best doet: kinderen jokken zo af en toe. Feit, ain’t no doubt about it. Maar soms maken ze het wel heel bont met hun verhalen, en kun jij niets anders doen dan keihard in de lach schieten.

Hun leugentjes zijn vaak zo doorzichtig als wat

via GIPHY

Ze schudden ze zonder blikken of blozen uit hun mouw

via GIPHY

Het zijn gewoon kleine Pinokkio’s!

via GIPHY

Op onze redactie hebben we maar al te veel ervaring met kleine liegbeestjes. Zomaar wat voorbeelden:

Famme’s Muriel: ‘Ik zag plots gekke, korte plukken in het haar van onze middelste zoon. Toen ik vroeg wat er gebeurd was, zei hij dat een jongetje uit zijn klas zijn haar geknipt had tijdens het knutselen, toen de juf even niet keek. Dat leek me sterk, dus ik besloot een rondje door het huis te maken. In een hoekje lag een schaar, met een pluk blond haar er nog in. Geconfronteerd met dat overweldigende bewijsmateriaal zuchtte zoonlief: ‘Oké, ik heb het zelf gedaan.”

Famme’s Jitra: ‘De natte plek in de broek van mijn tweejarige dochter liet niets te raden over. Toen ik vroeg of zij in haar broek had geplast, antwoordde ze met een stalen gezicht dat haar oudere zus dit had gedaan.’

Famme’s Mercy: ‘Mijn dochter beweerde bij hoog en laag dat een muisje alle koekjes had opgegeten. Túúrlijk schat!’

Wat zijn de gekste, bizarste, ongeloofwaardigste en meest hilarische leugens die jullie kinderen ooit uitkraamden? Vertel het ons!

Reageer op artikel:
De leugentjes van jonge kinderen: Schattiger dan dit wordt het niet
Sluiten