Leanne Hansma
Leanne Hansma Kids 7 sep 2018

De leukste gepersonaliseerde boeken om te krijgen én cadeau te geven

Het is altijd weer lastig om een goed cadeau te vinden voor een babyshower, een geboorte, een verjaardag of gewoon zomaar. Met een boek zit je al snel goed. Lezen is namelijk niet alleen goed voor het leren begrijpen van taal, maar ook nog eens fun!

Een boek kan ook handig zijn om je kind kennis te laten maken met andere dingen. Hoe leuk is het als ze dat kunnen doen door een verhaal te lezen dat gaat over zichzelf. Een persoonlijk boek is dan hét perfecte cadeau.

Voor het slapen gaan

Misschien is een verhaaltje lezen voor het naar bed gaan wel het fijnste moment van de dag. In het boek Iedereen gaapt lees je over dieren die moeten gapen, net zoals jouw eigen kleine spruit doet. De naam van jouw kleintje komt aan het einde van het verhaal voorbij, bij een plaatje van een kindje. Extra leuk aan dit boek zijn de flapjes die je kunt optillen.

Voor de wat oudere kids is De olifantendans leuk om te lezen. Jouw kind speelt de hoofdrol in dit boek en helpt een verdrietige olifant die niet kan dansen. Samen gaan ze op zoek naar dieren die het de olifant kunnen leren.

Mijn naam

De naam van je kleintje leren wordt veel leuker met het boek De magie van mijn naam. Niet alleen leren ze hun naam en letters, maar het is ook een heel positief boek. Elke letter staat namelijk voor een goede kwaliteit.

Op het potje

Nog iets wat je kind op een gegeven moment moet leren: op het potje gaan. In Het potje van maakt jouw kleine spruit voor het eerst op een leuke manier kennis met dat ding waar ze straks hun poepie op moeten gaan doen: het potje.

Verjaardag

Hiep, hiep, hoera! Er is er één jarig. Geef je neefje, nichtje of kind dit boek cadeau over zijn of haar eigen verjaardag. De verjaardagdief gaat over het verjaardagsavontuur van de kleine. Bij elke geboortedatum hoort een ander verhaal.

Hoe overleef ik

Zelfs als ze ouder zijn blijft lezen leuk. Speciaal voor de boekenwurm die op vakantie gaat is er het boek Hoe overleef ik mijn vakantie. In de ‘Hoe overleef ik…-serie’ speelt normaal Rosa de hoofdrol, maar in dit boek is de hoofdrolspeler jouw zoon of dochter.

Sinterklaas Kapoentje

Gooi wat in mijn schoentje. Bijvoorbeeld een spannend sinterklaas mysterie. Perfect om in de sfeer te komen. In dit spannende boek schittert niet alleen jouw kindje, maar ook papa en mama kunnen een kleine rol krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De leukste gepersonaliseerde boeken om te krijgen én cadeau te geven
Sluiten