De leukste kerstmarkten in Frankrijk die je kerstgevoel fabuleux maken

Kerst komt steeds dichterbij. Het huis knus maken, avonden lang tafelen met familie en vrienden, cadeautjes uitpakken, kaarsjes aan, we love it! Kerst is daarnaast ook de ultieme periode om samen met vriendinnen te shoppen en bij te komen van het hectische jaar.

En waar kun je dat nu beter dan op een Franse kerstmarkt? Warm aangekleed langs de verlichte kraampjes op straat struinen, op zoek naar de leukste kerstcadeautjes voor vrienden en familie. Kerstmarkten worden steeds populairder. Volgens onderzoek reisden in 2013 ruim 1,9 miljoen Nederlanders af naar onze ooster- of zuiderburen om kerstinkopen te doen. Onderzoekers van NBTC-NIPO verwachten dat het daar dit jaar alleen maar drukker wordt.

Instant kerstgevoel

Geef ons eens ongelijk! Een heerlijk weekendje weg heb je soms best even verdiend, dus ga er tijdens de kerstperiode eens een weekendje tussenuit. De Franse kerstmarkten worden steeds populairder en staan op plek twee in de ranglijst van meest bezochte kerstmarkten in Europa. De grootste vind je in Lille en Parijs. De authentieke en sfeervolle uitstraling van de marchés bezorgen je een instant kerstgevoel. Naast de vele streekproducten vind je er de leukste cadeautjes en kun je om de tien meter een nieuwe mok glühwein vin chaud scoren. Lekker voor bij je Franse kaasje.

Kerstmarkt Parijs

Natuurlijk moet je voor het ultieme kerstgevoel naar de kerstmarkt in licht- én liefdesstad Parijs. Deze markt loopt over de romantische Champs-Elysées en wijdt uit in de straten daar omheen. De gehele stad is van top tot teen versierd met de mooiste lichtjes en de gezelligste versiering. Op de kerstmarkt kun je handgemaakte spullen kopen, en met je vin chaud bij een van de vele vuurtjes gaan zitten om bij te komen van het shoppen.

Kerstmarkt Lille

Deze kerstmarkt is niet zo groot als die in Parijs, maar heel knus en een stuk dichterbij. De stad Lille is makkelijk bereikbaar en in de periode rondom Kerst van begin tot eind gevuld met gezellig verlichte kraampjes vol fijne cadeautjes en lekkernijen. Neem je je kinderen mee naar de kerstmarkt? Dan kunnen ze in Lille een handje geven aan de Kerstman!

Tip

Wist je dat je heel makkelijk én goedkoop met de trein naar Parijs en Lille kunt gaan? Begin eindelijk aan dat ene boek en zorg dat de ontspanning bij vertrek al begint. Geen gedoe met dure en overvolle parkeerplaatsen, je stapt in Nederland in de Thalys en NS International zet je praktisch op de kerstmarkt af.

In samenwerking met NS International

Reageer op artikel:
De leukste kerstmarkten in Frankrijk die je kerstgevoel fabuleux maken
Sluiten